Life is Strange-studion prövar sina gothiska vingar.

Att fastna i ett fack tycks inte vara Dontnods melodi. Från actionäventyret Remember Me (minns du det?) tog man sig an det Telltale-liknande tonårsdramat Life is Strange. På tisdag släpps Vampyr, studions tredje titel, och liksom i de tidigare fallen är det en annorlunda historia.

I rollspelet, som äger rum under spanska sjukan-epidemin i London för hundra år sedan, spelar du som Jonathan Reid som brottas med sin läkarstolthet och suget (!) efter att sätta tänderna i sina patienter. Lanseringstrailern, liksom pressreleasen, hintar om beslut och konsekvenser.

Every citizen in Vampyr’s London has their own story, life and personal quests – and every last one can be spared or sacrificed in Reid’s quest. Reid is a vampire, and the fastest way to evolve and unlock new supernatural abilities for combat is by drinking the blood of the living. Deadly encounters plague the doctor’s journey, and each citizen offers a tempting source of power... but there will be consequences.

Det återstår att se hur väl Vampyr lyckas infria sina löften. Klart är i alla fall att releaselistan under sommaren går på sparlåga, så vi håller därför tummarna lite extra för Dontnod-titeln.

Combat ser riktigt tafflig ut, och det verkar vara det som är det enda gameplay. Verkar vara en blandning av den nya titeln Thief, med en sämre variant av Arkham Asylum-stridsystemet, och i övrigt förlitar man sig på "power upgrades" och en story. Så... 03/06 Slötittade lite på klippet. Det verkar inte direkt top of the line när man tittar grafik osv, men jag hoppas story och hur den berättas väger upp. Har ganska höga förväntningar av Dontnod efter att ha spelat igenom LiS tidigare i år. Ett av de bästa spe... 02/06 Han ser helt tidsenlig ut, jag tror ditt problem är det faktum att moderna hipsters har lånat looken från vintagemode, det är halva poängen med stilen. :) 02/06 Nej, kombon var inte vanlig, folk rakade skägget en hel del på den tiden. Men det gick att hitta! 02/06 Såååå konstigt är det väl inte att störa sig på att något i ett spel i historisk miljö känns otidsenligt? Men men! 02/06 Konstig sak att störa sig på. Om det är något du ska störa dig på, så är det snarare att spelet ser sjukt tråkigt ut för att vara ett vampyrspel. https://www.twitch.tv/videos/262365105?t=15m54s 02/06 Hade säkert kunnat vara kul om man hade fått bygga sin egen figur. Som det nu är tror jag att jag står över. 02/06 Jag är fullt medveten om vad en undercut är och att det var en populär frisyr på den tiden, det jag inte köper är undercut+skäggkombinationen som den ser ut på just den här karaktären, visa mig EN bild från den tiden på en person med den frisyren + skäg... 01/06 Köpte spelet i går för 291:- till Steam o väntar på nyckeln. Efter att ha klarat Detroit: Become Human så hungrar jag efter mer nytt i spelväg. Tagit fram Heavy Rain igen nu emellan dessa spelsläpp till PS4 som jag aldrig klarat o spelet växer faktiskt.... 01/06 Jag reserverar rätten att förbehålla mig skeptisk. Gameplay ser inte så imponerande ut, tyvärr. Installerar nog hellre om Bloodlines igen. 01/06
Skicka en rättelse