Origins flirtade redan friskt med rollspelsgenren.

Det viskades om att nästa Assassin's Creed skulle ha undertiteln Dynasty, äga rum i Grekland och släppas 2019. Efter morgonens tryckspark till teaser kan vi bekräfta Grekland och att undertiteln istället blir Odyssey. Med tanke på Odysséen är det svårt att säga emot det namnet.

Kotakus Jason Schreier, som brukar vara att lita på, säger att spelet kommer att släppas under räkenskapsåret 2019, som tar slut sista mars 2019. En höstrelease 2018, hävdar Schreier, är trolig och det är likväl sannolikt att Ubisoft nu går tillbaka till årliga releaser.

Schreier säger sig ha talat med tre personer som spelat Odyssey, plus andrahandskällor, som alla säger att spelet har anammat rollspelsmodellen än mer. Redan Origins hade exempelvis levlande och det sägs att du i Odyssey får välja mellan att spela som man eller kvinna, liksom du kommer ställas inför dialogval. Det blir i så fall första gången detta kommer till den elva år gamla serien.

21:30 den 12 juni börjar vi uppsnacket inför Ubis E3-kalas. Missa inte!

@Anton Q: Brukar tycka att just den delen av spelet är makalöst trista avbrott i spelen, men i Origins var det inte allt för illa faktiskt. Skulle gärna ha röjt runt och sett lite mer action från tjejen som "dyker" ner i Bayeks minnen, där man för en... 03/06 Origins hade väldigt lite av de delarna.. vilket jag anser var bra. "Nutiden" som fanns tidigare i serien kändes bara som utfyllnad. Det saknade djup och förutom.. ohh nej... Illuminati host jag menar Tempelherrarna är efter oss... spring i tre minuter.... 02/06 @Mortaigne: Spelserien går ju snarare i fel riktning. Idén med Assassin's Creed var ju aldrig att bli ett dåligt rollspel. 02/06 Jag spelade ettan och tvåan när de kom. Minns inte exakt hur stor plats nutidsstoryn tog i de spelen. I Origins kunde de klippt bort den utan att det påverkat alls. Skippar de det helt och fokuserar på ett bra spel i antikens Grekland så blir jag nöjd.... 02/06 Jag lessnade på Assassins Creed ett par timmar in i tvåan så har inte hängt med ordentligt, men vad jag förstår har nutids-delarna gradvis fösts bort mer och mer och ska knappt ha någon del i de senaste typ 3 spelen. 02/06 Det här borde ju innebära att de skippar nutidsdelarna av storyn helt och hållet, alltså ingen Animus. Det låter ju konstigt om man hade den friheten att ändra på historien i ett genetiskt minne. 02/06 Jag började uppskatta Assassin's Creed först iom Origins, så om det här stämmer får det två tummar upp. 02/06 Hm, en spelserie som går i *rätt* riktning? Det kan inte stämma... 02/06 Jag gillade Origins jättemycket. Det kunde ha haft lite bättre gear progression för det kändes som att man fann samma delar om och om igen fast högre level. Så detta kanske också blir bra. Men Det kändes inte som ett Assassin's Creed. Den där smygande/a... 01/06 Förstår vad du menar, men rollspelsgenren har ju utvecklats till att vara synonym med spelarnivå, attributpoäng, träd med förmågor, dialogval, huvud-och sidouppdrag, öppna spelvärldar och liknande. AC Origins innehåller alla dessa komponenter (förutom... 01/06
Skicka en rättelse