Kommer säkert hjälpa i debatten.

I en skola i Washington utbröt nyligen i panik efter att en elev hade hört en annan elev pratade om de nya vapnen i Black Ops 4. Och lite som i leken där du viskar ett ord i en cirkel spreds ryktet hejvilt tills både ledning och föräldrar blev inblandade.

En överreaktion enligt vissa, men det visar också på den existerande misinformation om hur våldsamma spel kan vara en ledande orsak. Det var inte till exempel inte länge sedan Donald Trump själv kommenterade över att spelindustrin borde ses över när det kommer till våld.

Svenska Skyttesportförbundet är inte så många tusen medlemmar ifrån att ha lika många medlemmar som tennisförbundet. Utöver det finns där några förbund till för olika former av skytte (dynamiskt, skidskytte, etc). 05/06 @Allexz: Det borde ju inte hända längre när Walmart börjat med att sluta sälja vapen och ammunition till ungdomar under 21 år gammla https://www.npr.org/2018/02/28/589735651/walmart-announces-it-will-no-longer-sell-guns-ammunition-to-anyone-under-21 04/06 Only in paranoid America.. 03/06 Är inte så konstigt. Är en masskjutning en gång om dan så det är klart att folk är rädda, vissa skolor har både väktare och metalldetektorer. Får förmodligen en massa information om att vara uppmärksam så när någon kommer med ett rykte så är det inte... 03/06 Just saying. Det är inte speciellt ovanligt alls att stater avväpnade befolkningen innan diktatur infördes. Har hänt flera gånger. Det främsta problemet i USA är inte att det finns mycket vapen där, utan snarare att det är väldigt trasigt samhälle med... 03/06 Skolskjutningar beror på mer än bara tillgängligheten på vapen i USA. Skolor som går på knäna finansiellt, mobbingkulturen, psykvård, drogerna, media som glorifierar. Dessa saker är svåra att ändra på och kostar pengar. Dock kostar det inget finansiellt... 03/06 Jösses. Du verkar vara kul på fester. 03/06 Jag har inte läst exakt vad eleverna pratade om, så jag är lite reserverad om att de bara "pratade om vapen till CoD". Skulle det mot all förmodan vara så så är det ju väldigt knepigt (och säger en hel del) då det är lagligt med innehav i del landet.... 02/06 @kebbe: Kass på engelska? De var ju precis det jag drog som exempel. Att folk misstolkar allt numera i USA som rör vapen. Samhället blir bara mer o mer nervöst för varje skottlossning som händer. Det kan ju leda till att folk svarar dörren med haglan i... 02/06 Här är kärnan till min irritation: Har ni inget att skriva om? Skriv en artikelserie om ett försök att klara nått av Civilizationspelens kampanjer med, typ, Jämtlands Republik. Ja en fiktionell variant alltså där men får hålla tillgångar och mannar unde... 02/06
Skicka en rättelse