När 10 juni, 21:30 Var? FZ:s Youtube-kanal Varför? Forza Horizon 4 och många skrällar. Väl?

De konsolexklusiva titlarna den här våren till Xbox One? Sea of Thieves och State of Decay 2. Och det vi väntar (och väntar och väntar) på? Crackdown 3. Kort sagt: Microsoft behöver spel, helst igår. Utöver ännu ett E3 med Crackdown 3 – vi såg det för första gången på E3 2014 (!) – har Microsoft hittills bara bekräftat Forza Horizon 4. Det kan visserligen innebära att de har få nyheter att visa upp, men vi tror att chansen är desto större för att det här är lugnet före stormen.

Sea of Thieves har mycket kvar att ge (även om många av er verkar tro motsatsen), och på E3 lär vi få ytterligare skäl till varför "games as a service"-modellen i Sea of Thieves är mer än en storm i ett vattenglas. Dränk oss, Rare. Vi törstar!

Phil Spencer och kompani är förstås medvetna om den exklusiva torkan på Xbox (och till viss del pc, tack vare Xbox Play Anywhere-initiativet). De har utlovat Microsofts största E3 någonsin, så bakom kulisserna pågår febril aktivitet som kanske kan resultera i en speltsunami.

343i har hintat om att de inte visar upp Halo 6 i år. E3-löften är dock till för att brytas, så vi skulle inte bli förvånade över att få se åtminstone en liten teaser. Gears of War 5 dök upp i den stora Walmart-läckan (där både det ena och det andra visat sig stämma) och även om fyran inte var serien i toppform vet vi hur bra den kan vara. Utöver Sea of Thieves kanske, kanske Rare har något mer på gång. Det viskas också om att Forza-studion Playground har fått förtroendet att återuppliva Fable, men brasklappen är att väntan på det kan bli fasligt lång.

Å andra sidan sitter Microsoft på den kraftkullaste konsolen, vilket kan bli nog så viktigt i kampen mot PS4. Chansen är ju överhängande att Cyberpunk 2077, Rage 2, Metro Exodus, Call of Duty: Black Ops 4, Assassin's Creed Odyssey, The Division 2 och Fallout 76 allesammans presterar bättre på Xbox One X än på PS4 Pro. Det kan bli betydelsefullt om det visar sig att Halo 6, Gears of War 5, Fable 4 eller vad det nu blir för E3-skrällar allesammans släpps 2019 eller senare.