Skjuter ner ryktet om snar release av GTX 1180.

Teknikmässan Computex pågår för fullt i Taiwans huvudstad Taipei, och det har spekulerats i att Nvidia kommer avtäcka nästa generations Geforce-grafikkort inom kort. Men de spekulationerna har nu skjutits i sank.

Nvidias VD Jensen Hunag fick på en presskonferens frågan när nästa generation Geforce-kort släpps, skriver Overklock3d. Svaret lämnar inga tvivel:

A long time from now.

Nyligen ryktades om att Nvidia planerade att släppa nästa Geforce-generation, gissningsvis vid namn GTX 1180 eller 2080, i juli. Vi kan nu sortera in det ryktet i avdelningen "stämmer ej".

Nvidia lanserade sin nuvarande grafikkortsserie med kortet GTX 1080 i maj 2016, föjt av toppkonsumentkortet GTX 1080 Ti förra sommaren. Konkurrenten AMD:s toppkort Vega 64 kan inte mäta sig prestandamässigt med 1080 Ti, så det är inget som pressar Nvidia att snabbt få ut ett ännu bättre toppkort för konsumentmarknaden.

Och med ett (eller två) GTX 1080 Ti kan man ju faktiskt spela Crysis – i 4K!

@totte1015: återigen dålig koll på exakta skillnader, men jag har varit nöjd med prestandan och tempen. De har dessutom rullat på felfritt i flera år. Kanske sällan är ett problem men. 08/06 Vad är det som fått dig att bli störtnöjd då? FPS i spel? Överklocksmöjligheter? Hur vet man att man ska vara nöjd innan man har testat alla "likadana" modeller av grafikkorten? :P Vad jag fattar det som kan ett GTX 1080Ti ha tre fläktar, och så kan en... 07/06 @Fearnox: "Spiken i kistan för VR". Nja den domedagsprofetian får du nog äta upp :) 07/06 @totte1015: Har dålig koll men kört Asus Strix OC för mina senaste två kort och varit störtnöjd. 06/06 Har Asus men inget Strix eller någon speciell Edition, vet inte om det påverkar mycket. När nu väl nya serien kommer ut, förstår jag det som att "founders edition" kommer ut någon månad före alla underleverantörer, i regel, är founders edition bättre... 06/06 På företagssidan är det redan en massiv hit. Och håller helt på att förändra flera industrier. Sen att vi gamers är snikna och griniga jävlar är något helt annat. 06/06 Hoppa för deras skull att denna extra tiden dom tar är för till för att göra grafikkorten tillgängliga för alla på det exakta release datumet :P. 06/06 @totte1015: hmm ok mysko, jag har Asus Strix OC så kanske lite skillnad men inte OCat själv alls. Får iaf lätt 70 i snitt. 06/06 2K? Så du sitter på en av dessa mytomspunna skärmarna som är i 2042 x 1080? :) 05/06 Nope, 2K bara Har ett dåligt kort bara, det går inte att överklocka överhuvudtaget, har följt en massa guider, rör jag Core clock eller memory hertz/clock en enda bit via MSI afterburner, så får jag instabilitet, drivrutinen krashar, tempen är under 70... 05/06
Skicka en rättelse