När 11 juni, 21:30 Var? FZ:s Youtube-kanal Varför? Assassin's Creed Odyssey, The Division 2, Beyond Good and Evil 2, Skull & Bones och (kanske) nya Splinter Cell

Hemligheter är kittlande och vi vänder inte sällan ut och in på oss själva i vår iver att avslöja dem. Det är svårt att hålla hemlisar i spelvärlden särskilt hemliga, men Ubisoft har lyckats flera gånger med sina E3-skrällar; den tårdrypande Beyond Good & Evil 2-comebacken i fjol, Ghost Recon Wildlands 2015 samt The Division och Watch Dogs 2013 respektive 2012.

Assassin's Creed Odyssey blev ingen E3-skräll. En läckt nyckelring (!) gjorde att Ubi kände sig tvingade att glänta på dörren tidigare än väntat. Det enda teasern avslöjade var Grekland och undertiteln Odyssey. Men så klart: det tisslas och tasslas redan om höstrelease, valet att spela som manlig eller kvinnlig lönnmördare, och rollspelsdoftande dialogval. Om det blir släpp inom några månader skulle det förvåna om spelet inte fick stor roll under presskonferensen.

Vi vet att For Honor, Rainbow 6 Siege och fjolårsöverraskningarna Transference (Elijah Woods VR-thriller), Starlink: Battle (sci-fi-spel och faktiska sci-fi-leksaker) och Skull & Bones kommer att visas upp i olika former. Det sistnämnda sjörövarspelet försenades nyligen från 2018 till "2019–2020", så spelarna vill såklart ha en rejäl uppdatering som plåster på det såret.

Beyond Good & Evil 2 befann sig på "dag noll" i utvecklingen i fjol så nu när man tagit sig till "dag 365" vill vi ha mer än en (förvisso skitsnygg) trailer. Blir detta återigen en E3-vinnare? Eller tar kanske Tom Clancy's The Division 2 över den stafettpinnen? Vi vet inte mer än att det Malmöskapade spelet är under utveckling och att det planeras att släppas senast mars 2019. Dessutom har just Massive fått i uppdrag att göra spel av Avatar. Dags för en första teaser?

Blir det några fler överraskningar? Tja, riktiga lågoddsare är en flåsig Just Dance-dans och Rabbids-någonting. Inte nöjd? Okej, det finns faktiskt en comeback som det snackas alltmer om.

Det ska till en spion för att bevara en hemlighet. Sam Fisher har inte synts till sedan Splinter Cell: Blacklist, men redan i fjol avslöjade Ubi i att det fanns planer. Och så sent som i mars dök "Tom Clancy's Splinter Cell 2018" upp på kanadensiska Amazon. Dessutom dammade Ubi av sin gamla spion för ett uppdrag i Wildlands i våras, med röstskådisen Michael Ironside. Det är långt ifrån bekräftat men vi tror att Ubisoft kan avsluta sin E3-kväll med en Splinter Cell-skräll.