Allt ljus på The Last of Us 2, Spider-Man, Death Stranding och Ghost of Tsushima.

När 12 juni, 02:30 Var? FZ:s Youtube-kanal Varför? Sony lägger allt (?) krut på PS4-kvartetten The Last of Us Part II, Spider-Man, Death Stranding och Ghost of Tsushima.

Enligt gammal god tradition avrundar Sony och Playstation en lång E3-natt. I år är dock en del annorlunda, ty 2018 har Sony förkunnat att lejonparten av allt strålkastarljus ska skina på PS4-kvartetten Spider-Man, Death Stranding, Ghost of Tsushima och The Last of Us Part II.

Vän av ordning undrar förstås: kommer Sony inte visa något mer? Jo då, men en del av de här nyheterna och spelen visas upp under veckan som leder fram till presskonferensnatten. Vi skulle i och för sig bli förvånade om Sony inte blandar ut "the big four" med andra nyheter.

Vad detta blir är höljt i dunkel men bland sannolika nyheter hittar vi Capcom-duon Devil May Cry 5 och Resident Evil 2-remaken, Little Big Planet-studions Dreams och något nytt från Days Gone. Betydligt osäkrare kort är From Softwares nya (Dark Souls III har ju ett par år på nacken) och Bluepoints nästa remake efter Shadow of the Colossus. Men det är E3 – och allt kan hända.

Enligt Sony har Playstation 4 klivit in i slutet av sin livscykel, en tid då konsolerna brukar kunna pressas till max. En av PS3:s svanesånger var The Last of Us, och när andra delen släpps (2019? 2020?) skulle det förvåna oss om Naughty Dog inte har ännu ett mästarstycke. Ännu vet vi mycket lite om berättelsen men i första trailern återsåg vi Joel och Ellie. Och i den andra, från Paris Games Week, avslöjades flera nya ansikten och ett brutalt mörker vi hade svårt att skaka av oss.

Under Paris Games Week fick vi också till sist se vad Sly-studion Sucker Punch haft för sig sedan Infamous First Light för fyra år sedan: Ghost of Tsushima. Året är 1274 och Mongolväldet har invaderat japanska ön Tsushima. Trots premiärtrailen och en paneldebatt på PSX i december känns det ännu inte som om vi fått se spelet på riktigt. Det låter som om det har ett kittlande stealth-fokus ("The Way of the ghost"). Nå, hög tid att ta reda på det.

Spider-Man är tveklöst Insomniacs viktigaste spel någonsin. Marvel-licensen är guld värd och spelet har rivit ner applåder både på E3 i fjol och E3 2016. Med releasen några få månader bort ska det bli intressant att se hur Spindelmannen ska få blixten att slå ner en tredje gång.

Mr. Metal Gear, Hideo Kojima, är aktuell med det alltid lika konstiga Death Stranding. Efter en sanslös sista tid på Konami (behandlingen under Metal Gear Solid V-produktionen och nedläggningen av Silent Hills) är det rimligt att utgå ifrån att Kojima känner frihet och glädje igen. Vad vi ska känna inför Death Stranding är däremot omöjligt att slå fast. För varje ny trailer tycks frågorna bli fler och det ska bli spännande att se om Kojima till sist kan ge oss några svar.

Det vore å andra sidan högst olikt honom.

Skicka en rättelse
Så för att man inte delar en annan persons smak angående något så har man dålig smak? Det argumentet framstår som lika vagt varje gång man hör någon säga det. :'D 08/06 @KoP: dålig smak du har Days Gone kommer överträffa alla andra spel nästa år. Årets spel helt klart. Lofu 2 strax efter men spiderman, ghost of thushima och death stranding låter oså jävligt intressant 08/06 Jaha okej då förstår jag! Skaffade PlayStation 4 PRO (Har ingen speldator) eftersom jag vill spela FF7 till de. Då frågade försäljaren om jag ville boka nåt spel och då sa han att det finns Death Stranding och Final Fantasy 7. Är egentligen sugen på båd... 07/06 hehe https://youtu.be/5lzYSguCbhk 07/06 Spiderman ser riktigt kul ut men fy sjutton så störande det är att "ögonen" på masken rör sig. Det är så larvigt så det är f-n inte klokt. Det är en dräkt han har på sig. 07/06 Square Enix har en egen E3-show detta år så det syns nog där i så fall. Det ska bli spännande att få se om vi kommer få se gameplay från Death Stranding eller inte. 07/06 Shadows Die Twice är allt vi behöver, min vän. https://www.youtube.com/watch?v=iWFgvbf_Zu8 07/06 Håller med. Lite av tjusningen med E3 är att få den där "chock känslan" när det annonseras något man inte vetat om. Tänker på när man såg The Division första gången. Kan få gåshud än. 07/06 Inget av dessa, ser fram emot att få se det som inte redan visats. 07/06 Herregud det här har potential att bli den tråkigaste E3 någonsin, alla har ju spoilat det mesta innan presskonferenserna ens är! 07/06