När 12 juni, 18:00 Var? Twitch eller Youtube Varför? Super Smash Bros., Splatoon 2-expansion, Pokémon, Metroid Prime 4 (väl!?) och, efter NES och SNES Mini, kanske Nintendo 64 Mini.

Det har sagts förut men vi väljer att säga det igen: debutåret för Switch var magiskt. Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Splatoon 2, Mario Kart 8, Mario + Rabbids Kingdom Battle och Xenoblade Chronicles 2 såg alla till att Switch dundrade förbi Wii U och blev en miljonsuccé.

2018? Nja... Förutom Nintendo Labo har de exklusiva titlarna mest bestått av gamla Wii U-titlar. Bayonetta 1+2, Hyrule Warriors och Donkey Kong Country: Tropical Freeze är utmärkta, men trots allt bara repriser för de Nintendokonnässörer som var med under Wii U-eran.

Det finns miljontals spelare där ute som suktar efter tunga Switch-nyheter på E3. Som vanligt blir det ingen presskonferens utan istället ett lyxavsnitt av Nintendo Direct. Vi vet att huvudnumret blir Super Smash Bros., som vi bara fått se en teaser av. Vi vet också att Nintendo kommer hålla i världsmästerskapen i Splatoon 2 – och att Octo Expansion släpps i sommar.

Utöver Smash Bros. och Splatoon 2 har Nintendo lagt locket på. Vi anar att vi får se Yoshi-spelet, Octopath Traveler och The World Ends with You – men inget är bekräftat. Pokémon Let's Go fick nyss sin beskärda del av uppmärksamhet, men så finns ju det "andra Pokémon-spelet", som ska bli första kärnspelet till något annat än Game Boy, Game Boy Advance, DS och 3DS. Förra året fick vi veta att det fanns och med Let's Go-titlarna på gång kanske Nintendo vill ligga lågt ett tag.

Sedan avslöjandet i fjol har Nintendo även legat lågt med Metroid Prime 4. Oroväckande nog har det inte nämnts bland årets E3-planer och allt vi har att gå på just nu är en teaser som inte säger något alls. Det kan vara en medveten strategi och, vem vet, kanske avrundar Nintendo sin E3-kavalkad med en första djupdykning i Samus Arans nästa sci-fi-äventyr? Önsketänkande? Vi får se.

Det är oklart vilka som utvecklar Metroid Prime 4. Det ryktas om Bandai Namco, men helt säkert är att det i alla fall inte är Retro Studios, som gjorde den ursprungliga och genomgående älskade trilogin. Vad de gör nu för tiden vet vi inte – officiellt sett. Inofficiellt sägs det att de kommer visa upp Star Fox: Grand Prix på E3, som ska vara en fusion av Diddy Kong Racing och FZ Zero.

Det tisslas och tasslas också om att vi kan få se första gameplaytrailern från Bayonetta 3, att Fortnite kommer till Switch, liksom co-op-kalaset Overcooked 2. Rykten är allt vi har att gå på när Nintendo håller det mesta bakom lås och bom. Bortom Switch viskas det också om att Nintendo är redo att följa upp miniversionerna av NES och SNES med en, japp, minivariant av Nintendo 64.