På fredag blir det elektronisk underhållning med stort E, då E3 går av stapeln i soliga Kalifornien. På FZ-redaktionen har hypen inför årets mässa nått ohälsosamma nivåer hos vissa, men de flesta är överens om att detta kan bli ett år utöver det vanliga.

Inför helgens festligheter passade vi därför på att ta tempen hos våra skribenter och redaktörer. Hur tror de att årets E3-mässa kommer bli? Vilka företag överraskar? Vilka spel kammar hem publikens jubel? Får vi äntligen se gameplay från tidernas bästa spel Cyberpunk 2077?

Frågor till FZ-redaktionen:

Hur tror du årets E3-mässa kommer bli?
Vad ser du fram emot mest?

Fredrik "Bamseponny" Eriksson

- Nu är ju PS4 Pro, Xbox One X och Switch här och etablerade, så istället för att hålla på med massa specifikationer hit och dit kan vi ägna oss åt själva spelen. Everybody wins!

- Cyberpunk 2077, Metroid Prime 4, XCOM 3 (snälla?), Alan Wake 2 (snälla, snälla!?), Kingdom Hearts III-datum, Virtual Console av Gamecube (även om Nintendo hävdar motsatsen).

Erik Cedervall

- Det kommer nog bli ett pangår för större speltitlar, särskilt i genren open-world RPG:s. – vi kommer nog få se en hel del sådana. Företag som kommer alstra mest jubel är: CD Projekt Red utan tvekan och som årets wildcard hoppas jag på att Valve kommer visa upp något.

- Gameplay från Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 (Beep!), Anthem visar upp story, Fable 4 och Metro: Exodus.

Förväntningarna på Cyberpunk 2077 är som väntat kalsongryckshöga.

Mattias Frost

- Det är något särskilt med avtäckning av ny hårdvara. Om det ligger något bakom ryktena om en nära anstående Playstation 5 kommer Sony förmodligen stjäla showen.

- Titanfall 3, nytt peka-klicka från Ron Gilbert, nytt från Remedy, Cyberpunk 2077 samt själva stämningen runt E3 – Allra bäst är att uppleva alltihop på FZ och diskutera i realtid med alla härliga läsare.

Joakim "CDPR" Bennet

- Stora förhoppning, något ligger i luften. Vill att MS ska överraska, men tror att Sony och Bethesda kommer slå hårt. CDPR tar hem showen.

- Cyberpunk 2077, Starfield, nytt IP från Ubisoft som inte är ett typisk "Ubispel", Ghost of Tsushima och Red Dead Redemption 2.

Carl Johansson-Sundelius

- Det känns som det var länge sedan vi snackat så mycket E3 på kontoret som i år och detta trots att förra året var ganska svalt. CD Projekt Red kommer ju vinna E3 om de så bara visar fotknölarna av Cyberpunk 2077 (blir det Gwent avgår jag). Ubisoft har ju en förmåga att göra en Apple med sin sista visning för kvällen så jag hoppas på något nytt och spännande, som när de annonserade The Division 2013.

- VR-fanboy som jag är skulle jag vilja se fler stortitlar för virtual reality, men vet också hur svalt det är. Personligen ser jag fram emot att vara på plats igen för tredje gången och förmedla närvarokänslan till er stackare här hemma.

Får vi se riktigt gameplay från Red Dead Redemption 2?

Tomas Helenius

- Varken nya Elder Scrolls eller Fallout kan hindra Cyberpunk 2077 från att bli mässans stora darling. Enda möjliga hotet är om Valve chockar universum genom att avtäcka ett spel med siffran "3" i titeln. E3 2018 blir de stora spelens mässa: Battlefield V, Starfield (Bethesdas nya), Red Dead Redemption 2, The Division 2...

- Cyberpunk 2077 (hett som helvetet), Doom 2, Death Stranding blir långfilm, nytt storspel till Switch som inte har rötterna i gamla meriter, något stort och nytt till Xbox One X. Något..? Hallå, någon..?

Joakim Kilman

- Det känns spontant som att det kommer att bli ett fesljummet år. Men kanske är det bara jag som är grinig och har gaser. Vem som "vinner" vete fan (även om Nintendo har medvind så det skriker om det), men jag är ganska säker på att EA inte kommer få onödigt mycket kärlek.

- Jag har nog inga direkta favoriter så här på förhand, förutom att jag är ständigt nyfiken på Cyberpunk 2077. För mig är mässorna de där mindre spelen jag blir överraskad av, snarare än de väntade bjässarna med sina allt mer bedövande PR-basuner. Så min favorit blir nog något jag inte ens tänkt på, som vanligt.

Anabelle Lancelot

- Det är många tunga AAA-titlar som ju redan blivit utannonserade så det känns inte som att man skriker efter några stora överraskningar. Det skulle dock vara kul ifall uppföljare till The Division, Assassin's Creed och Tomb Raider m.m. överraskade med spännande inriktningar. Hoppas på att få se mycket gameplay och inte bara teasers överlag! Om CD Projekt verkligen visar upp Cyberpunk 2077 tror jag absolut de kan ta över mässan.

- Cyberpunk 2077, Dragon Age 4 (Origins 2 helst), Fallout 76, nytt Splinter Cell och ett nytt Star Wars-rollspel, typ KotOR 3.

Håller du (inte) med åsikterna ovan? Gör din röst hörd i kommentarsfältet!

Och glöm inte att FZ täcker E3 både på hemmaplan och live i Los Angeles! Spellista för samtliga streams hittar ni HÄR och allt vårt E3-material hittas här.