Knappt hann Microsoft dementera förra veckans rykten om att Crackdown 3 än en gång skjutits fram innan det är dags för för nya.

Den här gången påstås spelet vara framflyttat till 2019, detta enligt två anonyma källor som Kotaku talat med. Någon anledning till den påstådda framflyttningen ges inte. Microsoft har såvitt känt ännu inte kommenterat uppgiften, som alltså är obekräftad i nuläget.

Crackdown 3 avtäcktes redan på E3-mässan 2014. Det tänkta lanseringsdatumet har flera gånger flyttats fram. Förra sommaren meddelades att det inte hann bli färdigt till Xbox One X-releasen i november 2017, och det senaste beskedet är andra eller tredje kvartalet 2018.

Gissningsvis lär det inte lanseras mitt i sommaren, så om det senaste förseningsryktet visar sig vara falskt kan vi kanske räkna med att få ett releasedatum under Microsofts presskonferens på E3-mässan (22:00 söndag kväll - FZ täcker live).

Microsoft kommer med största sannolikhet visa Forza Horizon 4 på E3-showen. Utöver det spekuleras det kring Gears of War 5, Halo 6, Crackdown 3 (även om det försenas bör vi få gameplay) och kanske, kanske ett nytt Fable. Sen hoppas åtminstone undertecknad att Microsoft har minst ett ess i rockärmen att möta blytunga PS4-namn som The Last of Us 2 och Horizon Zero Dawn med.

22.00 på söndag får vi veta.