Microsoft har ännu inte kommenterat.

Knappt hann Microsoft dementera förra veckans rykten om att Crackdown 3 än en gång skjutits fram innan det är dags för för nya.

Den här gången påstås spelet vara framflyttat till 2019, detta enligt två anonyma källor som Kotaku talat med. Någon anledning till den påstådda framflyttningen ges inte. Microsoft har såvitt känt ännu inte kommenterat uppgiften, som alltså är obekräftad i nuläget.

Crackdown 3 avtäcktes redan på E3-mässan 2014. Det tänkta lanseringsdatumet har flera gånger flyttats fram. Förra sommaren meddelades att det inte hann bli färdigt till Xbox One X-releasen i november 2017, och det senaste beskedet är andra eller tredje kvartalet 2018.

Gissningsvis lär det inte lanseras mitt i sommaren, så om det senaste förseningsryktet visar sig vara falskt kan vi kanske räkna med att få ett releasedatum under Microsofts presskonferens på E3-mässan (22:00 söndag kväll - FZ täcker live).

Microsoft kommer med största sannolikhet visa Forza Horizon 4 på E3-showen. Utöver det spekuleras det kring Gears of War 5, Halo 6, Crackdown 3 (även om det försenas bör vi få gameplay) och kanske, kanske ett nytt Fable. Sen hoppas åtminstone undertecknad att Microsoft har minst ett ess i rockärmen att möta blytunga PS4-namn som The Last of Us 2 och Horizon Zero Dawn med.

22.00 på söndag får vi veta.

Tittar man på vilka spel som ligger högt på de senaste årens listor på Metacritic så finns det väldigt många spel från Nintendo och Sony och ganska få från Microsoft. Samtidigt brukar du hylla de exklusiva spel som kommer från MS rejält (även de som får... 08/06 @Mortaigne: Poängen är väl att de flesta är besvikna av bra anledningar. Hoppas själv att Microsoft har något vettigt att visa på E3. 07/06 Många är det ju inte, skulle snarare hävda att de allra flesta bra spelen är multiplats. För egen del så är det exakt 4 spel som lockar på Playstation och 0 på Nintendo i exklusivitetshögen. Det är en försvinnande liten del av de spel jag konsumerar.... 07/06 Så kan det ju vara, men majoriteten av spelcommuintyn i helhet tänker ju så också. State of Decay 2 och SoT är bara två titlar nyligen som inte riktigt levde upp till förväntningarna, among others. 07/06 Tittar man på listor med "årets bästa spel" och dylikt så brukar det förekomma mängder av konsolexklusiva Nintendo- och Sony-spel högt upp medan det är rätt tunt med MS-exklusiva spel. Microsoft har varken haft kvantiteten eller kvaliteten vilket såklar... 07/06 Ja, och jag hävdar att det är ett relativt icke-problem som blåses upp till för stora proportioner. 07/06 När man pratar om att Xboxen har dåligt med spel snackar men endast om större exklusiva titlar. Givetvis har konsolen spel, och säkert ganska många spel som bara finns på Xbox också, men det har ju inte varit många stora titlar som man läst mycket om... 07/06 Meh, Crackdown 3 var enda skälet till att jag köpte Xb1 en gång i tiden eftersom jag fullkomligen ÄLSKADE första Crackdown. Jaja, det kommer väl ut nån gång denna årtionde förhoppningsvis. 07/06 Eh jag har närmare 300 ospelade spel i min Ready to Install på min Xbox... Plus ett gäng fysiska. Det är ju bara vad jag har i min backlogg. Game Pass på det, och EA Access. Det finns tusentals spel på Xbox som jag inte ens rört. Alltså, exklusiva spel... 07/06 Visst, men det är ännu ett Microsoft spel som inte kommer att släppas i år. Hade ju varit bra om de faktiskt kunde leverera spelet det här året så de stackars Xbox-lirarna har något att spela. Har ingen Xbox men för Microsoft och deras kunders räkning... 07/06
Skicka en rättelse