Och... vi är igång! E3 2018 har startat i och med EA Play, där de två huvudakterna sades bli Anthem och Battlefield V, vilket också blev fallet. Dices WW2-skjutare inledde showen med en vintrig, karg, hård multiplayer-trailer och löfte om solodemonstration på Xbox-showen imorgon.

Anthem, däremot, avslutade EA Play med såväl story- som gameplay-trailer. Och datum! 22 februari 2019 är det dags. Av era kommentarer att döma mottogs Battlefield V med betydligt mer entusiasm än Anthem. Fortsätter den kreativa krisen för Bioware?

De här två kanonerna var förstås inte allt. EA fortsätter satsa på Star Wars, även om den lukrativa licensen i år inte fick lika mycket strålkastarljus. Vi fick åtminstone löfte om The Clone Wars till Battlefront II – med största Dice-kartorna någonsin! – samt namn och ungefärligt datum för Titanfall-studion Respawns Star Wars-action. Julen 2019 gäller för Jedi: Fallen Order.

Bland övriga nyheter hittar vi Unravel Two (presenterat och, hoppsan, släppt!), Sea of Solitude (ny EA Originals-titel), Fifa 19, Command & Conquer (till mobil...) och Origin Access Premier.

Imorgon fortsätter vår nyhetsrapportering, och en ny E3-kväll med Microsofts presskonferens och nattvak med Bethesda-showen. Sova? Äh, det får vi göra i nästa liv.