Fem minuters krig i norra Norge.

EA höll tidigare i kväll sin E3-show EA PLay, som vi följde direkt i en livesändning. En trailer för Battlefield V var det som imponerade mest på studiomurvlarna Jocke Bennet och Gustav Höglund, trots att inget gameplay visades.

Gameplay får vi däremot se hos Youtube-profilen Jackfrag. EA har gett honom en fem minuter lång sekvens. Han kommenterar den, men i stora drag handlar det om presentation av redan kända fakta. Hur som helst: banan är nordnorska Narvik, och vi får se exempel på hur hälso- och revive-systemen fungerar, den omgjorda spottingen, möjligheten att slänga tillbaka granater, med mera.

Spelläget är Grand Operations, som sträcker sig över flera dagar med olika mål och förutsättningar varje dag. Det hela ser (förstås) synnerligen vackert ut, både mijömässigt (Lofotens branta berg mot havet!) och tekniskt.

Kollegor Calle Johansson-Sundelius och Emil Åkered har just landat i Los Angeles. Räkna med gameplay-intryck från BF5 och massa annat de kommande dagarna.

Skicka en rättelse
@Tomas Helenius: Det är nog lika fint då som nu kan jag lova. I år blir det nordkap, atlantvägen där uppe anses av många som en av världens vackraste vägar. Tänkte åka förbi Kåfjord utanför Alta och se var det enorma slagskeppet tirpitz åkte på rejält... 12/06 @jamorro: ah (jäkla fin semester, du!) Jag var i Narvik och Tromsö som ung (morfar kom från Lofoten) och minns den makalöst vackra naturen. Men detaljerna kan nog ligga i ett nostalgiskimmer. 12/06 @Tomas Helenius: absolut! jag brukar ta en mc-semester i nordnorge varje sommar. dock har jag svårt att se själva Narvikfjällen i videon. 12/06 Tycker det ser rätt ok ut. Det är ju jäkligt dramatiska berg vid Lofoten. https://youtu.be/907zyU1e94U?t=38 https://i.pinimg.com/736x/d7/2f/cc/d72fcc52b7e374bb4a3f81d5703ab158--narvik-picture-that.jpg 12/06 frågan är var dom gjort sin research? inte ett berg ser ut som irl Narvik. 12/06 @Erenthal: det skilde sig dock från COD så pass mycket att det var värt att köpa. Nu börjar det bli en blek kopia... 11/06 Jag drar paralleler till när man nötte BF1942 och BF2 där det gick betydligt långsammare och var mindre barnsligt. Men visst, spelvärlden har förändrats. Barnen ska få så mycket kickar och belönas som det bara går på kortast tid 11/06 Stämmer inte. Han får betalt av EA för att göra dessa videos. Det har varit så sedan BF: Hardline. Han säger det själv i en del av klippen. Så jo, han har absolut kopplingar till EA. 10/06 Förstår din tanke, men även i "verkligheten" så var det knappast alltid tal om full enhetlighet. Titta på lite foton från enheter som varit i strid länge, speciellt tyska mot slutet av kriget, och du kommer se en uppsjö olika uniformsdetaljer. Nån har... 10/06 @gh0glund: Jag kanske var lite ofullständig i mitt inlägg. Det känns snarare som att det vore någon sorts alternativ steampunksetting än andra världskriget. Att ingen har enhetliga kläder hjälper ju inte heller när det kommer till att få det att känns... 10/06