Än är det några dagar kvar till det är Sonys tur att hålla hov under E3 2018, men under dagarna som leder fram till den stora presskonferensen har speljätten utannonserat flera nyheter. Den senaste av dem är Ghost Giant från Göteborgsbaserade studion Zoink, ett Playstation VR-spel som för oss till en sagolik värld och ett spel om ensamhet och vänskap. Olov Remalm från Zoink:

It’s thrilling how many different ways there are to tell a story. Novels, movies and games all have their own approach – and with VR, even more unique possibilities have arisen. That’s something we want to explore with Ghost Giant, Zoink’s brand new title that we’re very proud to announce today.

I Ghost Giant antar spelaren rollen av ett stort spöke med enorma händer med vilka du kan interagera med omgivningen. I trailern ser vi hur händerna kan användas för att lyfta möbler och bilar, men även för att rotera och öppna byggnader. Det är dock inte alltid som problemen kan lösas genom att bara lyfta saker – att vara ett stöd för ensamma Louis som vi också ser i trailern, ska vara minst lika viktigt.

För närvarande vet vi inte när Ghost Giant kommer att släppas.