Arkadkabinett i miniformat spelbar under E3.

Det är rätt så exakt en månad sedan Neo Geo Mini avtäcktes. Redan då stod det klart att den nätta arkadkabinetten skulle säljas i två versioner; en för Japan och en för resten av världen. Vad vi inte visste då var att spelen skulle skilja sig en aning. Rättare sagt är 15 av de totalt 40 spelen utbytta mot andra titlar i den internationella versionen av maskinen.

I videopresentationen ovan bjuds vi på en genomgång av maskinens funktioner och portar, samt vilka tillbehör som är kompatibla med maskinen. Vi får också reda på att maskinen kommer att vara spelbar under E3 från och med 12 juni.

Maskinen kommer enkelt kunna att anslutas till en extern skärm och särskilt framtagna handkontroller kommer gå att köpa till. Maskinen släpps redan i sommar i Japan och något senare i resten av världen. Prisbilden är ännu inte satt.

Här är listan av spel som kommer att vara installerade i respektive maskin:

Klicka för mer information

Bägge

King of Fighters 95
King of Fighters 97
King of Fighters 98
King of Fighters 2000
King of Fighters 2002
Samurai Shodown II
Samurai Shodown IV
Samurai Shodown V Special
Fatal Fury Special
Real Bout: Fatal Fury
Garou: Mark of the Wolves
World Heroes Perfect
Kizuna Encounter
Art of Fighting
The Last Blade 2
Ninja Masters
Metal Slug
Metal Slug 2
Metal Slug 3
King of Monsters 2
Sengoku 3
Shock Troopers 2nd Squad
Blazing Star
Top Players Golf
Super Sidekicks
Puzzled

Endast i Japan

King of Fighters 94
King of Fighters 96
King of Fighters 99
King of Fighters 2001
King of Fighters 2003
Real Bout: Fatal Fury 2
The Last Blade
Aggressors of Dark Kombat
Top Hunters Roddy & Cathy
Ninja Commando
Burning Fight
Cyber Lip
Alpha Mission II
Twinkle Star Sprites

Endast i den internationella versionen

Metal Slug X
Metal Slug 4
Metal Slug 5
King of Monsters
Shock Troopers
Magician Lord
Blue's Journey
Robo Army
Crossed Swords
Mutation Nation
3 Count Bout
Last Resort
Ghost Pilots
Football Frenzy

Herregud, jag klarade av hans läsa-manus-utantill-med-ospontan-reklamröst i nästan 3 minuter innan jag var tvungen att stänga ner. Kul grej, men formatet verkar mer gjort för att samla damm i bokhyllan än att faktiskt spela på. Någon som orkade lyssna... 12/06 Tror inte jag kommer klara att hålla mig från att köpa en! Som man dräglade efter en Neo-Geo som liten. I timmar stod man och kollade i spelaffärerna och drömde. 11/06 Solklart köp! Har letat efter NeoGeo länge, men dom är svåra att få tag på. 10/06 Skulle vara för Metal Slug spelen då. Känns dock som det kan bli dyrt när den har skärm och man behöver köpa till kontrollers. 10/06 Exakt så var det för mig med. Nostalgiska barndomsminnen från en magisk maskin man aldrig hade råd med. Nu är den en del i samlingen och den enda konsolen där spelen fortfarande känns ok att betala fyrsiffriga belopp för. Man får mycket för pengarna.... 10/06 En på tok för dyr konsoll för min familj på den tiden det begav sig. Men det lilla man fick testa på den lokala TVspelsbörsen var hiskeligt underhållande. Jag lär inte kunna hålla mig från ett köp. 10/06 Blev lite sugen på NEOGEO mini. Minns jag hade Sega Megadrive då det begav sig och man blev sugen på NeoGeo tidigt 90-tal men den var ju så dyr men fantastisk grafik. 10/06 Trevligt! Nöjer mig nog med den internationella versionen. 10/06 Tycker att den internationella versionen hade bättre spellista så grattis för dom som tänker köpa den. 10/06
Skicka en rättelse