Under Microsofts E3-presentation dök Bethesdas Todd Howard upp och visade en ny trailer för Fallout 76. Där och då fick vi intrycket att det handlade om ett nytt tillskott till den traditionella Fallout-serien, men så blir det inte. Fallout 76 är, precis som ryktena skvallrade om, ett onlinespel för flera personer där du uppmanas att upptäcka (och bomba sönder) West Virginia tillsammans med kompisar.

Fallout 76 bjuder på basbygge, strider mot andra spelare och stora monster. Den som känner sig extra elak kan hitta gömda atombomber och skicka dessa rakt in i motståndarnas baser.

Det är alltså onlinespel som gäller, och ett par dussin spelare samsas på varje server. Det ska gå att ansluta till vänner sömlöst, och du tar då med dig dina framsteg från tidigare spelsessioner. Bethesda berättar dock att det går att ta sig an spelets utmaningar ensam om du känner för det, men att det blir enklare att göra det i goda vänners lag.

Fallout 76 släpps den 14 november. En prydlig liten hög med trailers som belyser spelets olika aspekter ser du nedanför.