Neuromancer-författaren inte imponerad av CD Projekts nästa.

Sju år efter avslöjandet släppte CD Projek Red i natt äntligen – ÄNTLIGEN! – en första ordentlig trailer för Cyberpunk 2077, spelet med vilket de ska befästa sin position som världens kanske bästa rollspelsutvecklare.

Att det är ett viktigt spel visas av det faktum att självaste William Gibson, författaren bakom Neuromancer och upphovsmannen till uttrycket "cyberspace", kommenterat trailern. Men han är inte imponerad. I något av en örfil på CD Projekts långa arbetsinsats kallar han trailern "generisk 80-talig retro-futurism".

Aj...

Det stämmer, det Gibson är känd för är att han var den första författare som använde termen cyberspace 1982, och gav den den betydelse som vi förknippar med den i dag. Termen i sig är dock så gammal som från 1960. För övrigt håller jag med, trailern var... 13/06 Till dem som säger att Gibson uppfann termen cyberpunk: Ni har fel! Det är Bruce Bethke med sin roman Cyberpunk som uppfann termen: https://en.wikipedia.org/wiki/Cyberpunk_(novel) 13/06 https://twitter.com/GI_AndyMc?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor första infon från de som spelar demot.. verkar vara first person :) "FPS". 12/06 Tolkien var väl inte speciellt intresserad av skönlitteratur överhuvudtaget och hans böcker hade väl helt andra syften som att han själv skulle få leka lite med mytologi, språk och sång? 11/06 @Namn Namnsson: Jag tror du kommer bli besviken när spelet släpps om du förväntar dig den grafiken :P Edit: och som jag försökte förklara tidigare så är det naturligtvis enorm skillnad på en förrenderad game engine-film än äkta gameplay. Om det var game... 11/06 Bladerunner? 11/06 Gibsons kritik var ju riktad till trailern och inte spelet. Meningslöst, jag håller med, men det är inte som om folk är långsamma på att dela med sig av åsikter baserade på halvdan information såhär under E3. Vad som får Gibson att uttala sig har jag... 11/06 Vet inte om trailern säger så mycket, men man kan ju anta att den ändå visar åt vilket håll estetiken går. För mig var det iaf en rejäl skopa av förlagan, vilket jag personligen tyckte var kul. Känns lite som att Gibson missar rejält med sin "känga",... 11/06 Bästa citatet till ämnet skulle jag säga. Trailern säger inte så mycket och spelet är långt ifrån färdigt. Witcher 3 fick vi inte heller några bra trailers förrän spelet var i princip klart. Utom den där E3 trailern som alla sedan gnällde inte såg ut... 11/06 Ihopklippt in-game? Enligt vem? 11/06
Skicka en rättelse