Årets E3-skörd bjöd på både högt och lågt.

Alla de stora E3-presentationerna är över för den här gången. Vi pustar ut, tar på oss tänkarmössan och funderar på vad vi egentligen fått se. Nedan kan du läsa vad vi tycker om årets E3.

EA

EA inledde årets E3-shower redan i lördags med sitt EA Play, och man höll presentationen på en lagom upphetsande nivå. Gameplay från Battlefield V och Anthem, avslöjandet att Respawns Star Wars-spel heter Star Wars: Jedi Fallen Order och lite nyheter om Origin-tjänsten. Stabilt, fast utan skrällar.

Betyg: 3 av 5

Microsoft

Högt tempo, proffsigt och nästan uteslutande fokus på SPEL. Snabba trailers men man kunde ha varit lite djupare, lite mer ingående kring vissa spel. Och kanske gett oss någon andningspaus. Plus för avslutningen med Cyberpunk 2077. Överlag en mycket bra konferens, även om nya, intressanta, egna varumärken fortsätter att lysa med sin frånvaro.

Betyg: 4 av 5

Bethesda

Vet inte riktigt vad vi ska tycka. Positivt att Fallout 76 avtäcktes ordentligt, men det var ju känt sen innan. Tråkigt med så många snabba teasers som egentligen inte sade något: vi fick ungefär 30 sekunder vardera från giganterna Starfield och The Elder Scrolls VI. Vad vi nu ska med det till så här långt innan release. Å andra sidan: Starfield och The Elder Scrolls VI!

Betyg: 3 av 5

Square Enix

Väldigt kort, bara en halvtimme. De få nyheterna som visades upp var mest hastiga teasers utan substans. Sen ett par trailers som redan visats på annat håll. Inget Final Fantasy VII Remake, och inget Avengers heller.

Betyg: 1 av 5

Ubisoft

Tryggt och matigt kring stortitlarna. Men också lite väl segt i vissa partier. Och ingen stor överraskning. Fast den våldsamt läckra Beyond Good & Evil 2-filmen förtjänar beröm.

Betyg: 3 av 5

Sony

Väntade storspel blandat med ett par överraskningar (t.ex. Resident Evil 2-remake och Remedys nya, Control).The Last of Us: Part 2-trailern kan vara mässans läckraste (i hård konkurrens med Beyond Good & Evil 2), medan Spider-Man har en del att bevisa. Och upplägget var lika förvirrande som Death Stranding-trailern. I det här fallet: inte en bra sak.

Betyg: 3 av 5

Nintendo

Super Smash Bros. Ultimate. utannonserades men fick orimligt mycket tid i rampljuset, då detaljer kring attackmönster och dylikt förklarades ingående i 25 minuter. Det var säkert kul för inbitna fans av spelserien, men mindre intressant för alla andra. I övrigt serverades en mysig liten hög med spel, dock utan någon större överraskning. En viss besvikelse infann sig när sändningen tog slut.

Betyg: 2 av 5

Skicka en rättelse
Håller med till 100% om FZ:s betyg på presskonferenserna. Skulle till och med vilja ge Microsoft 5 av 5, - otroligt många spel och Cyberpunk blev grädden på moset. 13/06 "Banjosnubben" är Gustavo Alfredo Santaolalla, vunnit 2 Oscars för bästa musik osv. Även kompositören för Last of Us, hans musik gjorde otroligt mycket för The Last of Us och kommer säkerligen göra detsamma för Part 2. Han är lite mer än en "banjosnubbe... 12/06 Varför kritisera SquareEnix för att dom inte visade Hitman 2? SquareEnix har noll och ingenting med IO Interactive att göra sedan ett tag tillbaka. 12/06 3/5 för EA var generöst, klar tvåa för min egen del. Skulle nog också ranka Sony som en fyra, överlag. Microsoft vann dock väldigt oväntat för min del. 12/06 sonys va ju kass. kunde ju lika gärna släppt dem på youtube direkt. inget annat. hade jag suttit där hade jag varit grymt missnöjd. 12/06 @Mortaigne: Kan hålla med dig om att själva spelandet av instrumenten inte satt till 100% och att byte av lokal var rätt onödigt. Tanken var god dock (samma typ av lada som dem var i på Last of Us videon). 12/06 Tre till EA känns som ett enormt överbetyg - speciellt om man jämför med de andra som får samma betyg. Förutom EA får alla andra godkänt med möjligen ett minus för Square Enix. 12/06 Jag vet inte om vi såg samma konferens? Banjosnubbe i lada, byte av lokal med cringe-panelsnack, flöjtgubbe och mer panel? Inte min kopp te helt enkelt. 12/06 Jag håller med om att de bästa presentationerna tillföll The Last of Us 2 och Beyond Good & Evil 2, men jag vill slänga in Ghost of Tsushima i mixen också. Vilket makalöst vackert spel, nästan grafik i klass med The Last of Us 2. 12/06 Joo visst indiespel i all ära, men är ändå de tunga spelen som gäller i en E3 presentation och fanns inte så pass mycket bra för att förtjäna en 4a... enligt mig dah.. Control och Res2 till Xbox men det var PS presentationen som norpade dem! (Vill dock... 12/06