Nya detaljer om polackernas Half-Life 3 direkt från E3!

Nyheterna från årets mässa flödar lika friskt som äppeljuicen på våra uppesittarkvällar just nu. För en dryg timme sedan publicerade IGN sina intryck från den omtalade "timmen bakom stängda dörrar" med CD Projekt RED, och det verkar ha varit matiga 60 minuter. Vi har plockat ut det viktigaste men listan är lång. Här hittar ni den i sin helhet.

Våra demonkorrespondenter Calle och Emil träffar CDPR sent ikväll svensk tid – deras intryck läggs upp på FZ lagom till morgonkaffet!

Nytt från Cyberpunk 2077:

  • CD Projekt presenterar Cyberpunk 2077 som ett "first-person RPG".

  • Spelet byter till tredjeperson under mellansekvenser.

  • Huvudkaraktären heter (kallas?) "V" och kan spelas både som man och kvinna.

  • När man skapar sin karaktär sätter man ut poäng i attribut som styrka, intelligens och reflexer. Dessa är plockade direkt från bordsrollspelet.

  • Man väljer ingen klass i början utan växer snarare in i en, likt systemet i The Witcher 3.

  • Bilkörning finns, med val mellan första- eller tredjepersonsperspektiv. Man kan skjuta medan man kör (tänk GTA).

  • Hinder har flera lösningar. En dörr kan till exempel hackas eller kringgås manuellt beroende på ens färdigheter i olika "skills".

  • Striderna med vapen känns "långsammare än Doom men snabbare än Fallout 4."

Utöver detta ger listan på IGN en bild av ett spel som påminner mycket om The Witcher 3 sett till spelsystem och världsbygge. Stort fokus på dialogval och hur man interagerar med invånarna i Night City.

Glada eller tråkiga nyheter? Tyckt till i kommentarerna!

Skicka en rättelse
Alla har mp i sig,att du ser dom som sp spel är upp till dig men alla har mer eller mindre mp funktion och spelades flitigt i mp. 14/06 Rollspel har hela sitt ursprung i penna och papper, det betyder ju inte att rollspel på PC behöver ha MP. Men igen, det är förståeligt att det finns de som tycker sånt är kul, då kanske man ska se sig efter MMO's, dessa måste ju vara helt fantastiskt... 13/06 @FuzioN: Nu är ju Cyberpunk ett penna & papper RPG och inte ett brädspel. Som Drakar och Demoner ja (som vi förövrigt fått ett single player datorspel från), eller Dungeons & Dragons (amerikanska förlagan) som vi har fått mängder med single player spel... 13/06 Jag försöker undvika att stödja spel med MP. Vill helt enkelt att fokusen och resurser ska vara på singelplayer så att den delen blir så bra som möjligt. Bara för att brädspelet var MP (...hur spelar man ett brädspel med sig själv, rätt självklart att... 13/06 Hade helst sett att spelet hade CoOp-läge som en valmöjlighet, men även att det fanns ett MP-läge. Ett spel håller oerhört mycket längre om det erbjuder MP och blir därmed mer prisvärt enligt mig. Vägrar köpa spel utan MP/CoOp nu för tiden! 13/06 jises snacka om att vara hel i sin egen värld.... CYBERPUNK är ett brädspel som ska spelas med andra! att göra ett spel därför i bara SP är ren idiotiv. Det är som man gjorde drakar och demoner men ingen co-op eller mp. get it? där vart mp förut frågan... 13/06 Mycket bra att absolut ingen utvecklingstid slösas åt MP. Det är en otroligt tråkig utveckling att se så mycket MP-fokus i övrigt. 13/06 Spelet kommer ENDAST erbjuda SP, så därav inget köp för mig. Blir att följa på Twitch istället, när någon spelar igenom kampanjen. 13/06 De säger ju skälva att det inte blir fps. Det blir förstaperson rpg. 13/06 Efter många timmar i alla 3 Witcher-spelen såg man fram oerhört emot detta men är det FPS så blir det pass på det :( 13/06