I går kväll släpptes som väntat Fortnite: Battle Royale till Nintendo Switch. En stund senare klargjordes att det har crossplay-funktionalitet (alltså att spelare på olika plattformar kan mötas) mellan pc, Mac, Xbox One och mobiler. Men inte PS4 alltså, och på Sonys konsol har spelet en irriterande begränsning – om du loggat in med Epic-kontot på PS4 kan du inte inte använda samma konto för att spela på Switch.

Det här gäller enbart PS4 – inte andra plattformar. Det går alltså utmärkt att koppla Epic-kontot till exempelvis pc eller Ios och sedan knyta det till Nintendo-kontot och spela på Switch, men om du knyter Epic-kontot till PSN kan det inte göras ogjort. Det står inget om detta i Epics utförliga Fortnite-FAQ, utan spelare har upptäckt det den svåra vägen. När de försökt logga in på Switch möts de av detta meddelande, skriver Polygon:

This Fortnite account is associated with a platform which does not allow it to operate on Switch. Neither the Fortnite website nor Epic Customer Service are able to change this. To play Fortnite on Switch, please create a new account.

Det här har inte gått det brittiska Xbox-Twitterkontot förbi. Man har lagt ut en kombinerad crossplattform-flirt till Nintendo och nålstick till Sony: