Trots att spelet inte visades upp under E3-mässan.

Det är svårt att inte se Square Enix-presentationen som en besvikelse. Efter blott en halvtimme hade vi mest fått se hastiga teasers av inte särskilt intressanta nyheter, samt trailers som vi i stor utsträckning redan sett på annat håll. Och kanske värst av allt: inte ett knyst om remaken av Final Fantasy VII.

Det har varit oroväckande tyst kring titeln sedan utannonseringen 2015 och på vissa håll har det spekulerats i om utvecklingen över huvud taget rör sig framåt. I en intervju hos The Verge får vi betryggande besked att utvecklingen faktiskt går bra.

Tetsuya Nomura berättar att Final Fantasy VII Remake utvecklas parallellt med Kingdom Hearts III. Det sistnämnda spelet lanseras den 29 januari nästa år, och efter det går Nomura och hans team över till att helhjärtat arbeta med remaken. En annan god nyhet är att spelet inte, som vissa spekulationer gjort gällande, befinner sig i ett konceptstadium. Nomura försäkrar att de är förbi den fasen och att spelet alltså är i aktiv utveckling.

Håller helt med. Min dröm är att spelet är modernt och välfungerande, bevarar grafik och musik på så sätt att det musiken är densamma med uppfräschad och att miljöerna är desamma men med modern grafik. Handlingen är institut densamma, men förbättrad där... 17/06 Ang FFX. Jag gillar det, men inte lika mycket som VI, VII eller IX. Jag håller med om att stridssystemet är seriens bästa, men det finns andra problem. Röstskådespelare är horribelt, nästan Resident Evil 1-dåligt. Karaktärsdesignen är också hemsk och... 17/06 Det finns inget spel jag någonsin har längtat efter som det här. Originalet är en av mina största och bästa upplevelser i livet. 16/06 Trodde det redan var fastställt att de gjort om stridssystemet bla. Rykten om att materia är borta? Men kav ju vara därför de tar så lång tid. Kanske börjat om några gånger 16/06 Kommer säkert info om spelet på Tokyo Game Show in september. 16/06 Jag säger som jag brukar vill man ha ff7 hd så ska man supportera följande projelt: facebook.com/Tsunamods/ 15/06 @Myran22: Själv tyckte jag det var faktiskt skönt med avsaknaden av världskarta! Men Hey thats me! :D 15/06 @Esri: Ja sidouppdragen kan man diskutera (Chocoborace :P, Butterflygame :P) 15/06 Anledningen till att jag gillar FFX lite sämre än till exempel FFIX och FFVII är till viss del att det känns väldigt linjärt och styrt, vilket betonas av avsaknaden av den klassiska "världskartan". Jag är heller inget fan av den generella estetiken, vär... 15/06 Stridssystemet håller jag med om, FFX är toppen av vad FF har att erbjuda i det. Det som är problemet för mig är... 1: Karaktärerna. De skulle ha fokuserat på Yuna och tagit bort Tidus helt. Låt Auron ha Tidus roll, han var med när hennes pappa dog, ha... 15/06
Skicka en rättelse