En kyss i spel är inte så enkelt som man tror.

Under E3 pratade Naughty Dogs Neil Druckmann om hur det gick till att skapa scenen som har fått internet att explodera med känslor. Det handlar såklart om den intima kysscenen mellan Ellie och Dina.

Oavsett hur vackra spel blir år efter år har det alltid varit svårt att fånga en mänsklig intimitet utan att få karaktärerna att kännas stela kombinerat med en hel del uncanny valley. Naughty Dog verkar däremot ha knäckt koden och har med det levererat spelhistoriens mest intima kyss.

Vad som är mest imponerande var att skådespelarna aldrig kysstes, berättar Druckman, eftersom deras motion-rig inte tillät dem att komma för nära varandra. Istället la de kinderna mot varandra och kysste luften, vilket då animatörerna fick arbeta med som referens.

Gillar man inte homogrejer så får man rösta med plånboken och inte köpa spel med sådant tema. Inte särskilt svårt med tanke på att det är så få spel där ens förekommer och ännu färre där det framhävs som i detta spel. 18/06 Det är en väldigt stor skillnad på att inte vara sexuellt attraherad av det motsatta könet och att ogilla någon för att de är sexuellt attraherade samma kön. Hur kan det vara kränkande att någon är attraherad av en annan människa av samma kön? 18/06 Jag antar då att du även inte har något emot att jag då säger att jag ogillar dig. Jag tycker du är äcklig och motbjudande, jag tycker inte personer som du borde ha samma rättigheter som alla andra i samhället, du är en skam för mänskligheten, men skönt... 18/06 Det är ingen "synd". Det är bara extremt fånigt att känna behov av att uttrycka ett sådant irrationellt ogillande av något som varken är ett val eller onaturligt. "Varför är det en synd i dagens samhälle att säga att man ogillar folk som har ananas på... 18/06 Jepp! Jag ser ingen anledning till att tycka illa om något som inte påverkar mig själv personligen. :-) 18/06 Tycker nils45 här nedan summerar det rätt bra vad jag tycker. Homosexualitet är lagligt här i sverige, som så mycket annat vi har olika åsikter om. 18/06 jösses vilket drama en liten scen kan skapa härinne.. tagga ner för fan 18/06 Personligen tycker jag folk få tycka vad dom vill om homosexualitet. Tycker man inte om det så tycker man inte om det. Har man inget emot det så har man inget emot det. Varför är det en synd i dagens samhälle att säga att man ogillar homosexualitet om... 18/06 Och vad tycker du? 17/06 @marsson90: inget fel på att vara pinsam heller. 17/06
Skicka en rättelse