Dedikerade sidor snarare än torra listor.

Inte nog med att Steams sommarrea är på gång eller att Steam ruinerar oss, nu kan du även följa utvecklare och utgivare på Steam. Valve har nämligen släppt betaversioner av sidor där du kan följa dina favoritspelmakare. Här har du exempelvis Paradox, Telltale och Valve.

Tanken är att du ska komma till dedikerade sidor snarare än torra listor där du kan se vad utvecklare/utgivare gjort, vad de har på gång och vad de vill lyfta fram. Du kan välja att prenumerera på e-post för att på så sätt få nys om när nya titlar släpps. Du kan även följa företagen och då syns det på din startsida på Steam när nya releaser och fyndpriser dyker upp.

521 utvecklare och utgivare har redan skapat sådana här sidor. Du hittar listan längst ner här.

Skicka en rättelse
Håller inte med om att det behöver vara en försämring, men visst borde man ta hårdare tag kring orsaken. Men, som sagt, jag tror detta är ett steg i rätt riktning. 20/06 Det är en betafunktion så kommer väl til klienten senare, kanske till betaklienten till och med. 19/06 @ClockWise: Det blir indirekt en försämring eftersom man koncentrerar sig på att fixa syntomen, istället för att verkligen råda bot på grundorsaken. 19/06 Men då är det inte direkt någon försämring för dessa nystartade utvecklare eftersom de ändå dränks bland allt skräp redan idag. NU får man åtminstone chansen att sålla ut skräp när man hittar guldkorn genom att följa utvecklaren som förhoppningsvis kan... 19/06 Fast det blir ju fortfarande en nackdel för alla nystartade utvecklare, kanske ännu större problem då konsumenter istället riskerar att fastna i informations bubblor. 19/06 Det är ju dessa små aktörer man kmr följa då man inte har lika bra koll på vilka spel dom kommer släppa. 19/06 Hela steam butiken är ju ett skämt. Mindre aktörer har länge nu gått förbi osedda pga alla skräpspel som spammas från alla oseriösa skitutvecklare. Finns knappt ingen standard att tala om, där konsikvensen blir att de mer seriösa och bra utvecklarna int... 19/06 Oj. Detta kan slå ganska fel? Om folk börjar följa vissa utvecklare så kanske flera nya och mindre aktörer går förbi osedda. Små bolagen kan få svårt mot de stora drakarna. 19/06 Hittar det inte heller via klienten :( 19/06 Vad som kommer ske är att när du klickar på en utvecklare senare, i stället för att få upp en lista så kommer du få upp den där sidan, alltså "utvecklarsidan" eller förläggaren då. Men det är i beta nu så jag tror inte du kan se det där på rätt sätt om... 19/06