Tredje kartan får också ett releasedatum.

Senaste tiden har mycket kring Playerunknown's Battlegrounds gått i moll. Efter att PUBG-studion stämde Fortnite-studion (TL;DR: "De stjäl våra spelare!") störtdök Battlegrounds popularitet.

Idag kan vi dock rapportera enkom positiva nyheter. PUBG Corp. annonserar spelets allra första Steamrea med 33 procents rabatt. Varför? Därför att spelet nu har sålt i 50 miljoner exemplar på både pc och Xbox One. Sammanräknat med mobilversionen har 400 miljoner spelat PUBG.

Over 87 million people play PUBG every day across all our platforms. To celebrate these new milestones, we’re putting PUBG on sale on Steam from June 19th (later today!) through July 5th. If you want to pick up the game for the first time or gift it to a friend, you’ll be able to grab it for just $19.99 (33.33% off the normal price).

Dessutom avslöjar teamet att tredje kartan, Sanhok, släpps den 22 juni samtidigt som en patch. Det återstår att se om allt detta hjälper till att plåstra om den sargade PUBG-populariteten.

@Mortaigne: ja är det så tycker jag det låter mer ok att sänka priset och som bonus får alla som har köpt det redan något för det också. 23/06 Det är ändå ett av de mest populära spelen i VÄRLDEN,. Det är ju en självklarhet att hypen går ner. Även Fortnite kommer ju peaka och tappa. Även om det ser förb.. bra ut för dem just nu :) 22/06 Beror ju på vad man jämför. Jag antar att journalister jämför med tidigare spelar peak och då har det ju fallit en hel del. 21/06 Samma för mig. Jag har aldrig stött på ett solklart fall. 21/06 @absimilard: kan inte påstå att det är ett problem alls egentligen. Vad jag vet har jag stött på märkliga saker kanske 5-6 gånger, och då har jag ändå lirat 150-200 timmar kanske. 20/06 Jag hör alldeles för mycket om "Stop the #¤%# chinese cheaters" för att våga. Jag kommer ihåg andra spel som var askul, men sabbades av massa fuskande (Im looking at you Battlefield Heroes). så jag vill inte pynta pengar bara för att bli apfrustrerad... 20/06 Vet inte hur det är på PC men på Xbox så har de firat milstolparna med att ge bort kosmetiska prylar. 20/06 Går att få för 158kr via green gaming. 20/06 Det är många som är frustrerade över att det är ganska stor fokus på "fel saker" i deras ögon. Loot-lådor, skins med mera när det fortfarande är problem med core-spelet. 20/06 @Tomas Helenius: Nja, kollade för skoj skull på dota 2 och cs:go, dota 2 ligger på 87% och cs:go 88%, bägge spelen är ju fortfarande grymt populära. 20/06
Skicka en rättelse