Monkey Island-seriens svarta får gör comeback.

Escape from Monkey Island (2000) var Lucasarts allra sista äventyrsspel, och efter många fantastiska år med Maniac Mansion, Grim Fandango, The Dig, Full Throttle, Indiana Jones, Sam & Max och andra Monkey Island-spel var det... inte en värdig svanesång för peka och klicka-eran.

I väntan på att Ron Gilbert ska få köpa Monkey Island-licensen från Disney (han har nämnt det både en och två gånger – fortsätt tjata, Ron!) kan du nu spela den fjärde delen av den älskade Monkey Island-serien, då Escape from Monkey Island nu släppts på GOG.

Vackert så. Även om det knappast är höjdpunkten (snarare tvärtom) är det en kulturgärning att du kan köpa och behålla samtliga spel i serien DRM-fritt på ett och samma ställe.

Skicka en rättelse
Du kan nog ha rätt i detta. Jag ska införskaffa och spela igenom det igen så snart jag är klar med "Unforseen Incidents", så kanske jag blir positivt överaskad. :) 22/06 Tycker 3D var jobbigt även vad gällde Super Mario, Zelda och Metroid, nu anses det väl som bra spel men det fick mig att aldrig spela ett enda spel i de serierna igen. 21/06 Det enda som får mig att inte gilla Escape lika mycket som Curse är kontrollerna och sista delen i spelet med aporna. I övrigt så gillar jag det, men Curse är bäst enligt mig även fast jag kan klara det på ingen tid alls. 21/06 Har en fysisk kopia av detta spel någonstans hemma i garderoben i mitt gamla pojkrum hos föräldrarna. Håller med er föregående talare om att det var ett misstag att haka på "3D-trenden" med Monkey Island, och det helt klart det sämsta spelet i serien... 20/06 Exakt :) 20/06 Ja, det var många gånger man, redan då, tänkte "Åh coolt, 3d" följt av "öh, nä tack?" Mycket frustration att spela den typen av spel då. 20/06 Jag hatade verkligen tidsperioden när älskade spelserier helt omotiverat tvingades haka på "3D-bubblan". Det här är ett typexempel, där charm och estetik helt fått lämna utrymme för banal 3D. Andra exempel som gick åt pipan var Simon the Sorcerer 3D (ur... 20/06 @KittyCatMan: Fyran var nog det sämsta men jag gillade vart det tog storyn. Tales hade sina problem men jag älskade några av de nya karaktärerna och gapskrattade flera gånger under rättegången. 20/06 Fyran är det överlägset sämsta spelet i serien. Jag har sett att det står i hyllan i fz-studion, bredvid giganter som grim fandango och morrowind. Råkar ni ha en box för monkey island 3 så tycker jag att ni borde byta! 20/06 Gillade det när det kom (förutom styrningen och grafiken då som är horribel, framförallt när man jämför med 3an). Började spela om det för nåt år sedan men tröttnade lite, hade gärna kört det igen om det fick sig en uppdatering på samma sätt som Grim... 20/06