För att följa landets spellagar.

För några månader sedan så rapporterade vi att myndigheter i Nederländerna ansåg att diverse spelföretag bröt mot landets spellagar. Anledningen till det var att dessa företag sålde spel där du kunde vinna digitala föremål på chans, föremål som du sedan kunde sälja för riktiga pengar.

Ett av dessa spelföretag var Valve som nu har agerat genom att ta bort möjligheten att byta eller flytta föremål från Counter Strike: Global Offense och Dota 2 på Steam Marketplace i Nederländerna.

Valve själva säger att de fortfarande inte förstår eller håller med beslutet från de nederländska myndigheterna men att man nu gjort detta för att inte riskera eventuella böter.

"We still don’t understand or agree with the legal conclusion, and we’ve responded to explain more about CS:GO and DOTA 2.

In the meantime, we have a threat from the to prosecute Valve if we don’t implement a remedy by June 20… So for now our only practical alternative is to disable trading and Steam Marketplace transfers for CO:GO and DOTA 2 items for Dutch customers."

Valve säger också att de kommer fortsätta föra dialog med myndigheterna för att hitta en lösning så spelare som vill byta grejer med varann kan göra det.

Jag förutsatte att det var tredjepartssidor man refererat till tidigare, då de andra spelen (FIFA 18, Rocket League och PlayerUnknown's Battlegrounds) inte har samma inbyggda system för vidareförsäljning som Valves spel, och att man då inte ens nämnde... 23/06 Vet inte vad du pratar om nu, har du ändrat ståndpunkt igen? Jag påpekade att det inte har varit något fel på marknaden, varpå du stod fast vid att det visst var fel på marknaden. Du ansåg att den var helt slumpad, och jag påvisade att du hade fel. Jag... 23/06 @Dunder: alltså du verkar ha svårt att förstå att det inte är marknaden i sig som är problemet utan själva lootlådorna. Men du verkar leva i förnekelse. Sen kan du ju uppenbarligen inte ta den diskussionen heller då du bara hänvisar till "andra trådar".... 22/06 Står i nyheten du kommenterar; "Anledningen till det var att dessa företag sålde spel där du kunde vinna digitala föremål på chans, föremål som du sedan kunde sälja för riktiga pengar." 22/06 Jag vrider ingenting, jag diskuterar nyheten snarare än alla de tidigare nyheter som redan diskuterats. Du får gärna ge en källa till att lootlådor skulle vara okej, så länge Steammarknaden inte finns, då andra spel än Steams spel är indragna. 22/06 Förstod att det skulle bli så här, Valve bryr sig inte så länge det enbart är ett fåtal länder. Därför är det viktigt att fler ansluter. 21/06 @Dunder: Ja, steammarknaden (köp,sälj och byte) är inte det som det är fel på, det är systemet vid sidan av (lootlådesystemet) och där av det som hände som beskrivs i artikeln. Och det som hände var att Valve stängde den för att de inte vill följa lagar... 21/06 Om man inte reglerar sig själv reglerar någon annan åt dig och då blir det överreglerat. Bra jobbat valve,ea mm 21/06 Det är som sagt fortfarande steammarknaden vi diskuterar här, det finns gott om andra trådar som diskuterar lootlådorna om du vill gräva dig ner i den diskussionen. Men kommer du på någonstans jag har fel eller har tänkt fel så hojta gärna till, det had... 21/06 Givetvis, och regler kring ålder vid konsumtion är en annan diskussion och inget jag syftade på med min kommentar =) 21/06
Skicka en rättelse