Innehåller spår av kod från Fallout Shelter.

Kändisblaskan TMZ var först med att rapportera att Bethesda nu uppges stämma Warner Bros över mobilspelet Westworld. Anledningen sägs vara att spelet innehåller kod från företagets egna Fallout Shelter.

Av framtagna dokument framgår det att Bethesda tidigare anlitade Behaviour Interactive för att hjälpa till under utvecklingen av Fallout Shelter, innan de slutligen gick vidare till Warners Bros för att arbeta på Westworld. Uppenbarligen reagerade Bethesda på att spelen påminner om varandra till utseendet och bestämde sig för att ta en närmare titt.

Så här ser Westworld ut...

och här är Fallout Shelter.

Men förutom att spelen är väldigt lika varandra rent visuellt, var det iakttagandet av en mycket bekant bugg som fick Bethesda att ryta ifrån. Samma bugg återfanns nämligen i en tidig version av Fallout Shelter vilket tyder på att Behaviour Interactive återanvänt betydande delar av den gamla koden.

Bethesda begär nu bland annat att spelet ska stängs ner, men även att de ska erhålla en del av vinsten. I nuläget har inget av de inblandade företagen valt att kommentera händelsen.

Tråd rensad på käbbel. Vill du hjälpa någon med språket, ta det i ett PM eller avstå. 26/06 Och mycket bättre på många plan också! Synd att det bara är till mobiler T_T 24/06 Hur Fan kan man tro att man kan komma undan med något sådant? 23/06 Hustle Castle är också väldigt likt fallout shelter. 23/06 Det är inte ovanligt, åtminstone inom programmeringsbranschen, att man har såna här klausuler i kontrakt så det borde bli en smäll för Behaviour skulle jag tippa på. Det blir nog inga större konsekvenser än att spelet tas ned, alternativt att koden måst... 23/06 Absolut, utgivaren har alltid yttersta ansvaret. Men ingenting hindrar WB från att ha språk i sitt kontrakt med underleverantörer som säger att de får betala alla kostnader som uppkommer på grund av något sånt här. Sedan är att publicera någons foto uta... 23/06 @joonsson: Det visade sig förut att turken i den turkiska yoghurten inte vart turk men en grek och hade inte gått med på att vara med på förpackningen. Företaget som äger märket hade anlitat en firma som skulle hitta en bild så felet var på deras sida... 23/06 Absolut, men skulle bli förvånad om inte WB har något i sitt kontrakt med utvecklaren att om de gör något sånt här kan WB kräva dem på alla eller en del av alla kostnader det leder till. Men vi får helt enkelt se. 23/06 Ang vem som är ansvarig så fungerar förmodligen WB som en chefredaktör. Blir tidningen stämd över en artikel så är det chefredaktören som har ansvaret, inte författaren av artikeln. 23/06 Fast Warner är väl ansvarig utgivare, även om Behaviour gjort fel. Sen kommer de så klart slå hårdare på Behaviour än mot Warner, men det är deras gemensamma problem. 23/06
Skicka en rättelse