Kändisblaskan TMZ var först med att rapportera att Bethesda nu uppges stämma Warner Bros över mobilspelet Westworld. Anledningen sägs vara att spelet innehåller kod från företagets egna Fallout Shelter.

Av framtagna dokument framgår det att Bethesda tidigare anlitade Behaviour Interactive för att hjälpa till under utvecklingen av Fallout Shelter, innan de slutligen gick vidare till Warners Bros för att arbeta på Westworld. Uppenbarligen reagerade Bethesda på att spelen påminner om varandra till utseendet och bestämde sig för att ta en närmare titt.

Så här ser Westworld ut...

och här är Fallout Shelter.

Men förutom att spelen är väldigt lika varandra rent visuellt, var det iakttagandet av en mycket bekant bugg som fick Bethesda att ryta ifrån. Samma bugg återfanns nämligen i en tidig version av Fallout Shelter vilket tyder på att Behaviour Interactive återanvänt betydande delar av den gamla koden.

Bethesda begär nu bland annat att spelet ska stängs ner, men även att de ska erhålla en del av vinsten. I nuläget har inget av de inblandade företagen valt att kommentera händelsen.