Tröjlösa Mario var inte nog för hackarna.

Under veckan som har gått har flera spelare upptäckt något de nog aldrig trodde att de skulle få se: Porr har börjat dyka upp i Super Mario Odyssey. Detta då hackare har kommit på ett sätt att fritt byta profilbilder och sedan använda dessa i onlineläget "Luigi's Balloon World".

Fram tills nu har det bara varit möjligt att välja mellan en handfull olika Nintendo-avatarer, men hackare har alltså kringgått den här begränsningen genom att använda den officiella Dev-menyn som nu ska ha läckt. Att installera dev-menyn kräver custom firmware, men användandet av den har tydligen gjorts möjligt genom en svaghet i den nya free-to-play titeln Pokémon Quest.

Eftersom Nintendo knappast räknat med att det skulle finnas grund för oro finns inte heller något sätt att rapportera spelare som valt att ladda upp det explicita materialet. Av den anledningen har Reddit-användaren ewasion gått ut med en varning till föräldrar att stänga av internet till konsolen så länge problemet kvarstår.

Först Luigis stora redwood i Tennis och nu detta. Nintendo har äntligen börjat tilltala en vuxen publik ;-) 25/06 Tokigt att Eri Kitami-spelet kommer till Nintendo av alla plattformar! Innehållet såg ju inte alls suggestivt ut. På bilden ställer hon en massa öppningsfrågor: Första valet i dialogen är ”hajimete na no?”, eller ”är det första gången för dig?”. Det and... 24/06 Jo, tog bara det som exempel på att Switchen är en ganska "enkel" produkt (släpptes samtidgt som NES Classic säger mycket) & att Nintendo förmodligen bryr sig mer om Mario. De kommer troligen att patcha bort profilbilderna från Mario-spelet snarare än... 23/06 Spelet du länkar till ovan är dock åldersmärkt med M/17+, jämfört med Mario som är barntillåtet :-) 23/06 Sedan får man inte glömma att det finns tvivelaktiga spel att köpa i deras eShop (ej regionslock). Eri Kitami är en porrstjärna som har fått sitt egna spel i Japan. Okey inget naket. Men förmodligen enbart i reklamsyfte för henne, då spelet i sig verkar... 23/06 @eld: det är lite märkligt egentligen, känner de inte alls till rule 34? 23/06 Må så vara, men det är rätt så sjukt att ladda upp just porr. 23/06 Nintendo har byggt ett system som gladerligen tar emot vilken slags bild som hellst från klienten, det finns inga spärrar eller checks. 23/06 @marsson90: ja inte kul. Detta är inte kul alls. Jag förstår inte vem som finner nöjje med att "hacka" in porrbilder i spel många barn uppenbarligen spelar. Borde ses som en "attack" mot nintendo mer än ett bus 23/06 Life always finds a way. 23/06
Skicka en rättelse