Sony lyser med sin frånvaro.

I torsdags öppnades portarna slutligen för crossplay mellan Xbox One- och Switch-versionen av Minecraft via den så kallade "Better Together"-uppdateringen som för alla versioner av blocksimulatorn samman. Eller ja, så gott som alla. Ben Kuchera på Polygon ser inte särskilt optimistiskt på chanserna att Sony helt plötsligt skulle ändra sin ståndpunkt när det kommer till crossplay mellan konsolerna i en text som du kan läsa här.

Men att Sony lyser med sin frånvaro gjordes omedelbart tydligt då spelgiganterna inte väntade länge innan de började flörta med varandra på Twitter. Som grädde på moset laddade Nintendo även upp en ny reklam för initiativet som du kan se nedan. Och visst är den rätt upplyftande, särskilt för oss rävar som hängt med genom decennier av konsolkrigande.

Det är kul att se hur detta överdrivs mer och mer av vissa ju längre tiden går. Det är som den där fisken som blir större och större ju längre tid som gått sedan den fångades. Det handlade om drygt tre veckor vid ett tillfälle och inga kortuppgifter ham... 25/06 @Oggmeiler: Skulle passa bättre med Minecraft i den bilden eftersom ps4 har crossplay med PC, iOS och android i fortnite. 25/06 https://i.imgflip.com/2c7quw.jpg Insert Minecraft instead... 24/06 Med tanke på att Microsoft kräver xbox live konto för alla enheter som kör bedrock uppdateringen så skulle det inte alls förvåna om dom ända alternativen som gavs till Nintendo var: 1 - Minecraft med xbox live konton. 2 - Inget minecraft. Sony vägrar... 24/06 Nintendo har till skillnad från sony inget onlinecommunity att förlora, så valet är mellan att ha minecraft eller inte ha minecraft på sin plattform. Saker man måste göra som underdog :) 24/06 Sony står att förlora på det skulle jag tro. Ca 80 miljoner sålda ps4or vs ca 30 miljoner sålda Xbox One maskiner så har Sony en mkt större potential för MS att norpa kunder än tvärtom. Det här handlar trots all inte om användarvänlighet från någon sida... 24/06 @SunShine: Ja alltså som jag sa så vet jag att MS inte ville beblanda sig med Sony's (då) osäkra onlinetjänst. Det fanns säkert en uppsjö av anledningar. Det är väl trevligt att de ändrat sig? Men jag frågade om du hade en källa på att Sony ville ha cro... 24/06 Ja, det här måste väl ändå vara något av det mest korkade Nintendo gjort hittils? Slussa in sina användare raka vägen in i Xbox Live. Naiva som de är förstår Nintendo tydligen inte att de som äger användarna också äger marknaden. Att få över så många... 24/06 @Mortaigne: Jag tror mer det hängde på att det var jämnare då. Deras 360 gick väldigt bra i jämförelse med One'n som ligger långt efter PS4 och då är det annat ljud i källan. Här är en artikel som tar upp att MS sa nej till cross play under förra genera... 24/06 @SunShine: Jag undrar lite över det där... Jag vet att Microsoft inte ville ha crossplay med Playstation förra generationen då PSN var en halvtaskig gratistjänst som blev hackad stup i kvarten, ibland så hårt att tjänsten låg nere flera månader i sträck... 24/06
Skicka en rättelse