Med Odyssey blir Assassin's Creed alltmer ett rollspel där dialogval och möjligheten att spela som man eller kvinna är viktiga bitar. Det är dock mer "korrekt" att spela som kvinna. I en AMA på Reddit avslöjar spelets creative director, Jonathan Dumont, att Kassandra är canon-hjälten.

Ja, det finns en canon-story som representeras av romanen. Den har Kassandra i huvudrollen och hennes resa. I spelet bestämmer du din väg, och det finns inget rätt eller fel.

Detta är å ena sidan väntat då den nyligen avslöjade romanen (som liksom spelet släpps i oktober) berättar spelet ur Kassandras perspektiv. Å andra sidan har Ubisoft främst visat upp Alexios på spelets omslag (som ska gå att vända för att istället visa Kassandra). Och statyetterna som ingår i lyxversionerna av spelet? Japp, Alexios i samtliga fall.

Via Reddit berättar Dumont också att man besökt Grekland, anlitat historiker och att Socrates och Hippocrates är två historiska profiler vi får lära känna. Trots att Odyssey äger rum hundratals år innan Origins (och brödraskapets födsel) ska Odyssey ändå bli en startpunkt då man via uråldriga artefakter ska lägga grunden till kriget mellan tempelriddarna och lönnmördarna.