Alexios är den andra frontfiguren i Odyssey.

Med Odyssey blir Assassin's Creed alltmer ett rollspel där dialogval och möjligheten att spela som man eller kvinna är viktiga bitar. Det är dock mer "korrekt" att spela som kvinna. I en AMA på Reddit avslöjar spelets creative director, Jonathan Dumont, att Kassandra är canon-hjälten.

Ja, det finns en canon-story som representeras av romanen. Den har Kassandra i huvudrollen och hennes resa. I spelet bestämmer du din väg, och det finns inget rätt eller fel.

Detta är å ena sidan väntat då den nyligen avslöjade romanen (som liksom spelet släpps i oktober) berättar spelet ur Kassandras perspektiv. Å andra sidan har Ubisoft främst visat upp Alexios på spelets omslag (som ska gå att vända för att istället visa Kassandra). Och statyetterna som ingår i lyxversionerna av spelet? Japp, Alexios i samtliga fall.

Via Reddit berättar Dumont också att man besökt Grekland, anlitat historiker och att Socrates och Hippocrates är två historiska profiler vi får lära känna. Trots att Odyssey äger rum hundratals år innan Origins (och brödraskapets födsel) ska Odyssey ändå bli en startpunkt då man via uråldriga artefakter ska lägga grunden till kriget mellan tempelriddarna och lönnmördarna.

Offtopic: skrev lite om det där med att samla PK-poäng (/forum/trad/430992-att-samla-pk-poang). 26/06 Eller kanon, för det är alltid liiiiite roligare när det smäller. ;) 25/06 Bojkottar detta spel eftersom de valt att ha dåliga dialogval. 25/06 @matnojje: Ja, men nu pratar vi grekisk mytologi och jag hoppas att den manlige karaktären befinner sig i den världen. 25/06 Mytologi är inte bara om gudar. Det är Läran om myter och mytbildning, tolkning av myter. Det kan vara religion men är inte alltid det. 25/06 De kunde gott struntat i den manliga versionen tycker jag. Ha en kvinna som main character och stå för det i stället för att slösa energi på att kvotera in en random snubbe som inte är canon. Alternativt använda dem såsom i Syndicate. Jag ska spela Kass... 25/06 @Godofcheese: Mytologi är gudalära som tillhör en utdöd religion. Det kan vara historisk utan för den skull vara sann, d v s det utspelar sig på en historisk tid men karaktärerna är påhittade. Jämför med historiska romaner t ex De tre musketörerna. Men... 25/06 Hade tänkt att lira som mannen då jag alltid lirar 1a playthrough som snubbe och 2a gången (om jag orkar) som kvinna (om spelet stödjer det som t.ex DisHonored 2). Detta kommer bli en av höstens höjdpunkter för egen del iaf. Älskade AC Origins. 25/06 Jag avskyr sånt här! Vad är poängen med att ha två spelbara karaktärer om det absolut inte gör någon skillnad vilken du spelar som? Det är bara slöseri med resurser bara för att kunna klappa sig på axeln. Ubisoft gjorde det mycket snyggare och bättre i... 25/06 Men så är det i de flesta spel med olika spelbara karaktärer eller liknande som har fortsatta historier satta i andra media som böcker osv. Det finns en canon Revan och canon Exile i KOTOR 1 och 2, det finns canon Grey Warden som är en manlig Dalish Elf... 25/06
Skicka en rättelse