EA om Fares nästa spel: "Det blir mycket, mycket större."

Josef Fares har hittills gjort två spel och inget av dem är en långkörare. Brothers från 2013 klockar in på tre timmar medan 2018-aktuella A Way Out landar på ungefär det dubbla.

Storleken är dock något frispråkige Fares inte tycker vi ska lägga så stor vikt vid. I en intervju med VG247 konstaterar han att runt hälften ("ungefär 52 procent") spelat igenom hans senaste spel A Way Out på Playstation 4 – en siffra som ändå är förhållandevis hög. "Galet", menar Fares.

Föreställ er att någon som James Cameron sa: "Åh, bara 50 procent lämnade biograferna. Wow, det är fantastiskt." Det är galet.

Det ironiska, menar Fares, är att A Way Out har kritiserats för sin längd och omspelningsvärde. Spel- och film-kreatören säger att lärare berättar för spelstudenter att lägga mer krut på spelets första halva då det är denna del de flesta av spelarna ser.

Vi bör se spel som upplevelser och det spelar ingen roll hur långa de är.

Om det är så vanligt att folk inte spelar igenom spel, varför ska vi då ens kommentera omspelningsvärde och hur långa de är? Varför ska det påverka betyget? Det ska det inte göra. När min utgivare [EA, reds. anmn.] frågade om spelets längd replikerade jag: "Varför frågar ni det? Jag tänker inte ens svara på den skiten."

Fares har dock snälla saker att säga om EA (som gett honom "superbra stöd"), och EA är uppenbarligen angelägna om att fortsätta samarbetet med Fares och Hazelight Studios. För Gamesindustry berättar EA-toppen Patrick Söderlund (på tal om att inte bry sig om spelens längd) att Fares nästa spel, efter miljonsäljaren A Way Out, sannolikt blir "mycket, mycket större".

Jag tror att nästa spel de kommer att skapa blir ett mycket, mycket större, mer ambitiöst spel med betydligt större budget.

köpte det och har lirat genom halva nu, gillar det! relativt simpelt men ändå kul och skönt lir. värt det skulle jag säga så man kan helkväll med nån polare. 01/07 Personligen så tycker jag olika om olika spel. Spel som Far Cry vill jag helst ska ha en lång genomsyrande story eftersom jag inte är någon som tycker om att springa runt och samla på sido-achievements genom collectives utan jag föredrar den röda genomg... 29/06 haha. jag är inte känslig. skiter i vad random folk har för åsikter, kan inte se hur det påverkar mig öht :) luften är fri! 28/06 Logiskt. Själv räknar jag alltid i Nya Karolinska sjukhus (47 miljader kr). Jag köper bokstavlingen inte Nya karolinska sjukhus för 47 miljader kr styck utan räknar bara så. Ett spel för 500 kr är alltså 0.000000010638297 Nya Karolinska sjukhus. Och det... 28/06 okej okej nu lugnar vi ner oss här. jag kanske borde förklarat att jag inte bokstavligen köper bira för 10kr st, utan att jag bara räknar allt i biror (tior), så ett spel för 500 kr är 50 biror brända. är spelet inte lika kul som okänt antal ggr biror... 27/06 Tycker inte man kan jämföra öl på det viset. En billig, men bra, lager är god på sitt sätt. Och en dyr öl som bryggts av nakna munkar i ett timmerkloster på en liten, belgisk kulle är god på ett annat sätt. 27/06 @RiddarKatig: Som jag typ. Då jag numer inte dricker lika mycket som för 10 - 15 år sedan lägger jag hellre ner extra pengar på godare och helst lite mer obskyr öl. 27/06 Spelet kostade 300. Då spelar du med en polare så blev det 150 per skalle. spelat igenom det två ggr bara för att spela båda gubbarna så det blir 12h bra nöje till en billig penning. Pizzorna och snacket för spelkvällarna gick ju på mer. Ser fram emot... 26/06 Slutar väldigt sällan spela ett spel innan det är klart, men köper sällan spel som jag inte är ganska säker på jag iaf kommer tycka är OK. Eller så är det OCD :D 26/06 Skälet till att jag lämnar ett spel mitt i är oftast att dom tappar tempo och hamnar i någon repetitiv grind. Hellre 6 timmar nöje och fart än 12 timmar transportsträcka... 26/06
Skicka en rättelse