“I början var det bara vi två. Det var först när vi träffade fler föräldralösa som vi förstod att våra föräldrar aldrig skulle komma tillbaka. Så vi tvingades överleva på egen hand. Och det gjorde vi!”

I cyberpunkdoftande “livs”-simulatorn Orphan Age ska spelaren utforskade en procedurellt genererad stad, härjad av krig. Med din grupp föräldralösa barn ska du samla resurser, bygg baser och utveckla varje barns olika egenskaper, allt i strävan att överleva och skapa ett bättre liv. De olika barnen är svårare att hantera ju yngre de är, men tillsammans med dig utvecklas de med tiden. Egenskaper som social kompetens, styrka, listighet och tekniskt kunnande byggs på en procedurellt genererad bakgrundsberätteelse.

Skaparna Studio Black Flag har försökt sälja in den här kickstartern som något mitt emellan The Sims och This War of Mine, och att döma av det nedladdningsbara demot ser visionen ut att kunna träffa rätt.

I skrivande stund är spelet finansierat, med 58 timmar kvar av kickstartern. Testat demot? Skriv av dig i kommentarsfältet!

Vi recenserar dystra This War of mine
The Sims 4 recenserat
Länk till spelets kickstarter