Hur preppad är du?

Vi har tidigare rapporterat om att Elon Musk-sponsrade OpenAI lärt sig vinna över proffsspelare i Dota 2. Detta skedde i 1v1-matcher, men i dagarna rapporterar teamet bakom det neurala nätverket att man börjat ge amatörlag om fem smisk i det populära MOBA-spelet.

Genom att spela 180 år av Dota 2-matcher mot sig självt varje dag tränar OpenAI Five upp sig och blir bättre på spelet. Till detta krävs – inget skämt – 128 tusen CPU-kärnor och 256 stycken Nvidia P100-GPU:er. Hearth of Darkness står och skäms i ett hörn.

OpenAI Five kommer genomgå sitt eldprov i augusti, då Cyberdyne Systems utvecklarna ställer sina neurala nätverk mot ett proffslag under The International-turneringen i Vancouver:

Our team of five neural networks, OpenAI Five, has started to defeat amateur human teams at Dota 2. While today we play with restrictions, we aim to beat a team of top professionals at The International in August subject only to a limited set of heroes.

Glöm artificiella Starcraft-spelare, Elon Musk-bottar spöar redan Dota 2-proffs

Skicka en rättelse
@Jeehao: Bottarna i CS:GO har redan wallhack. 29/06 Grejen med moba-spel är att spelytan är enorm och spelsättet är 'sunt förnuft', intuition, kreativitet, intelligens i ett och samma. Utan att överdriva, om de kan spöa proffslag, så är det ett bra steg mot AGI (artificial general intelligence). Riktigt... 28/06 Har du tränat aim_map något då? ;) 28/06 Absolut, men den fördelen har existerat sen de första fienderna dök upp i ett spel. Människor har alltid kunnat improvisera och tänka framöver på ett sätt som en skriptat ai-fiende inte kunnat göra, men nu kan den det: ta beslut som kommer leda till någ... 28/06 Är stora fördelen där det intjänas mikrosekunder hela tiden att AI inte behöver flytta någon mus över skärmen fram och tillbaka, eller ens över kartan och klicka på rätt ställe. Den missklickar aldrig vilket ger ett enormt försprång? Lägga in en fördröj... 28/06 AI använder dock aimbot och andra fuskiga tillgångar som man inte vill att spelare ska ha tillgång till. Sätt in en bot i CS:GO med aimbot och massa andra fusk och vips så har ni en AI som kan spöa spelare. 28/06 Hade varit kul helt klart om man tog AI till den nivån i spel, men detta är garanterat machine learning och där handlar inlärning om storleken på ens data set. Man kan även överträna en AI så att den snarare lär sig att pricka rätt i data set och då kan... 27/06 Ja det hade gjort köket lite mer intressant :D 27/06 @ClockWise: Sill äter man ju bara efter hård shot. Kan äta de nu utan booze. knäckebröd, bregott, färsk potatis, sill, gräddfil, gräslök. Några droppar california reaper för oss som vågar nytt. 27/06 Jag tror att folk har helt fel om AI. Det är vad man gör det till. Vill man att det ska bli helt fritt mänskligt så blir det det på gott och ont. Men vill man att det ska göra som man vill så gör det det. Men å andra sidan buggar man inte räknar med fin... 27/06