Vågen av vurmande för nordisk mytologi i spel fortsätter. Den här gången är det danska Zaxis som ska skapa vikingaaction till pc, Switch, PS4 och XBO. I det nyligen släppta pressmeddelandet kan vi utläsa att Zaxis har fått inspiration till sitt spel Fimbul från den medeltida danska historikern Saxo Grammaticus verk. Titeln Fimbul anspelar på fimbulvintern, den period som sägs komma innan Ragnarök, domedagen.

Spelet utlovar nordeuropeiska myter och legender i serietidningsliknande stil, centrerat kring bärsärken Kveldulver på hans resa genom Midgård. Storyn ska vara ickelinjär och ett sparsystem kallat The Thread of Life (uppenbar syftning på livets trådar som nornorna vävde under asken Yggdrasils rötter) ger spelarna möjligheten att återvända till viktiga ögonblick i spelet, för att uppleva vart storyn tar dem om de gör andra val.

Huvudpersonen kommer att möta andra karaktärer på sina resor, och dessa kan sen komma att göra honom sällskap. De olika krigarna ska ha olika egenskaper som används för att överleva.

Spelet ska släppas i år. Kolla in teasern, full av obligatoriska korpskrän och dyster musik, nedan.

Vi recenserar God of War - Kratos tar sig an nordisk mytologi
Banner saga, mysig nordisk mytologi-strategi
2d-pussel baserat på nordisk mytologi ser superfint ut