Är säkra på att de kommer hitta en.

Det har väl varit svårt att undvika att Sony har valt att inte tillåta PlayStation 4-spelare att spela onlinespel med folk på andra konsoler. Exempel på detta är Rocket League, Minecraft och så klart Fortnite.

Det är framförallt Fortnite som fått extra mycket uppmärksamhet. Detta för att det är det absolut största spelet just nu och för att Sonys policy helt enkelt gör att folk inte kan använda sina Epic-konton på andra konsolplattformar om de har kopplat det till PlayStation först.

Sony har fått otroligt mycket kritik för detta och Sonys uttalande som de gjorde för några veckor sedan om det hela var ju allt annat än vettigt.

Nu finns det dock en glimma hopp om ordentlig cross-play på plattformen. Folket från Eurogamer pratade nämligen med PlayStation-bossen Shawn Layden om just denna soppa. Laydens svar var att de är fullt medvetna om situationen och att de kollar på flera lösningar. Han sa också att han är övertygad över att de kommer hitta en lösning som kan tillfredsställa både spelare och Sonys affärsintressen.

We’re hearing it. We’re looking at a lot of the possibilities. You can imagine that the circumstances around that affect a lot more than just one game. I’m confident we’ll get to a solution which will be understood and accepted by our gaming community, while at the same time supporting our business.

Vad nu det innebär återstår att se men vi kan väl hoppas på att de rappar på att hitta någon lösning så alla kan leka med varandra.

Skulle inte förvåna mig det blir något i stil med att de tillåter crossplay, men endast om skins köpta på andra plattformar inte visas på PlayStation. Det är ju trots allt bara skins, så skulle vara möjligt att alla som spelar från andra plattformar på... 29/06 Sony är som Nvidia Har man stor del av en marknad vill man ju inte dela med sig . Trångsynta och Giriga företag .... 28/06 En annan vinkel är att det är Fortnite / Epic som är giriga och testar gränserna, 'closed gardens' som apple istore finns ju sedan tidigare och begränsar väldigt mycket. Tar man minecraft tycker jag Sony borde ha gått ut och tillåtit cross-platform mult... 28/06 Jag anser inte att Sony är i ett läge där de behöver mer dock, Microsoft gjorde bort sig och de gjorde bort sig rejält, visst Sony har begått misstag de med men knappast i närheten av det som Microsoft gjorde. För det var inte Xbox One som var början,... 28/06 Ur en affärsmässig synpunkt har dom möjligtvis mer att förlora. Men ur en goodwill synpunkt har dom mycket att vinna. Och ibland är goodwill mer värt än pengar. 28/06 Sony har mer att förlora på att tillåta det här än de har att vinna på det. Visst som gamer hade det varit grymt om man kunde spela samtliga spel på det format man själv väljer men då kan man inte heller längre se på spel som en produkt, då är det mer... 28/06 Fatta vilka möjligheter som öppnas upp med crossplay. Äntligen kan man spela tillsammans med vänner som äger en annan konsol, samt att själva spelvärlden blir betydligt mer befolkad. Fler matcher, och en mycket större community där alla hänger med alla.... 28/06 Sony behöver ju för F*n bara säga ok.....svälg stoltheten så blir det bara så mycket enklare... Tekniken är ju redan framtagen för X-play. Drar incidented som inträffade i Fortnite som referens för några månader sedan när en playstation användare stötte... 28/06 Alltså på ena handen förstår jag att folk är irriterade, crossplay borde vara en grej även på Sonys maskinerier. Men skulle tex en Switch spela mot ps4 i valfritt spel så finns risken att Ps4 spelarna utsätts för fuskare i och med att Switch är hackad... 28/06 Skit i crossplay för enskilda spel. Antingen allt eller inget. 28/06
Skicka en rättelse