Det har väl varit svårt att undvika att Sony har valt att inte tillåta PlayStation 4-spelare att spela onlinespel med folk på andra konsoler. Exempel på detta är Rocket League, Minecraft och så klart Fortnite.

Det är framförallt Fortnite som fått extra mycket uppmärksamhet. Detta för att det är det absolut största spelet just nu och för att Sonys policy helt enkelt gör att folk inte kan använda sina Epic-konton på andra konsolplattformar om de har kopplat det till PlayStation först.

Sony har fått otroligt mycket kritik för detta och Sonys uttalande som de gjorde för några veckor sedan om det hela var ju allt annat än vettigt.

Nu finns det dock en glimma hopp om ordentlig cross-play på plattformen. Folket från Eurogamer pratade nämligen med PlayStation-bossen Shawn Layden om just denna soppa. Laydens svar var att de är fullt medvetna om situationen och att de kollar på flera lösningar. Han sa också att han är övertygad över att de kommer hitta en lösning som kan tillfredsställa både spelare och Sonys affärsintressen.

We’re hearing it. We’re looking at a lot of the possibilities. You can imagine that the circumstances around that affect a lot more than just one game. I’m confident we’ll get to a solution which will be understood and accepted by our gaming community, while at the same time supporting our business.

Vad nu det innebär återstår att se men vi kan väl hoppas på att de rappar på att hitta någon lösning så alla kan leka med varandra.