För många är det dessutom det första spelet de köpt mikrotransaktioner i.

Man vet att ett spel har fått stort genomslag när tredjeklassare härmar olika vinnardanser och fyller Facebook-grupper med taktiker för att kringgå de faktum att de är för unga att ha egna bankkort och därmed inte kan köpa den senaste kosmetiska prylen. Fortnite är 10-talets World of Warcraft och bara under maj månad beräknas spelet ha dragit in drygt 2,86 miljarder kronor.

Det är analysföretaget Superdata som superanalyserat data för att få fram dessa siffror som också visar att det är konsolversionerna som visar störst tillväxt medan pc och mobil står ganska still. Enligt en annan undersökning, genomförd av Lendedu, har drygt två tredjedelar av spelarna lagt pengar på Fortnites mikrotransaktioner. Enligt samma rapport spenderar Fortnite-spelare i genomsnitt drygt 760 kr på spelet och för en tredjedel är det första gången öppnar plånboken för sådana saker.

Skicka en rättelse
Oftast märker man ju inte att någon femtilapp här och där försvinner ;) 02/07 @Gen: jag trodde också jag lagt en hundring på rl men det visade sig vara närmare åtta hundringar. Men så har jag ju säkert 50 meningslösa dekaler också. Jag är svag för nikrotransaktioner så jag håller mig från Fortnite. 01/07 Jag har lite av ett moraliskt dilemma kring mikrotransaktioner. Grabben har lagt 100 kr på Fortnite, men nu har han börjat vilja köpa saker i Roblox. "Alla kompisar" får ju. Jag tycker givetvis att man ska stödja spelmakare, så upp till 400-500 kr är... 29/06 Finns mycket meningslösa saker i världen, tycker skins i ett spel är mindre orda om. Däremot bör det såklart begränsas strikt för barn. Men jag ser hellre kidsen spendera ett par 100 på skins än cigg och sitta hunka utanför donken. Vad vuxna gör med sin... 29/06 Bra spel!både jag och min son har lagt ner några hundra på det här spelet. Min son slösade alla födelsedag pengar på spelet. Säkert runt 400-500kr. Men jag bara 250kr ca och planerar inte att behöva lägga ner mer pengar. Spelar detta spel GoW och GTA... 28/06 @Artifactor: Då så är ju allt bra. 😀 28/06 Hej Leffe! Nej, ser absolut inga problem med valfria kosmetiska mikrotransaktioner. :) 28/06 Jag har inget emot det, då det i alla fall bara är kosmetiska saker utan lootboxes. Däremot så kan jag inte förstå det roliga med att köpa skins, har aldrig gjort. Det kan vara kul att låsa upp skins etc genom att spela, som en slags belöning men betala... 28/06 Ja, det är vansinne. Många gamla spel anses idag "hardcore" som bara var spel på våra goda tider. Självfallet hade vi också våra "hardcore"-spel på våra tider som exempelvis Battletoads, Contra och liknande. Du får ta och damma av din gamla GameBoy Colo... 28/06 Ta det lugnt, om WoW fanns på "din tid" är du inte gammal :) 28/06