Tror också att Andromeda fick lida orättvist mycket av konkurrensen.

Borta hos de forna rpg-hjältarna Bioware pågår utvecklingen av mastodont-lootshootern Anthem för fullt. Vi kan tyvärr inte rapportera om spelets status då det var ett av de få vi inte fick tillgång till under den gångna E3-mässan. Men att säga att mycket av företagets framtid hänger på titeln, är inte att säga för mycket.

Anthem-producenten Mark Darrah verkar dock även se andra vägar framåt. I en intervju med Gameinformer berättar han och Casey Hudson att Bioware skulle vilja tänka nytt.

“Jag skulle vilja hamna i en sits där visst, vi håller på med nästa stora grej, men kanske också experimenterar lite. Jag vill att vi ska kunna leverera motsvarigheten till kortfilmer. [...] Och se vad folk vill ha.”

Darrah utvecklar och berättar att han tror att stora utgivare kan börja bredda skalan i sina spel:
“Stora, enorma upplevelser, men kanske också leverera mindre upplevelser som ska konsumeras snabbare.”
“Jag tror att det finns en medelväg”, säger Darrah. “En del kallar det trippel A-indie – höga produktionsvärden men på en mindre skala, med mindre budget.”

Att “trippel A-indie" kan bli en stor framgång vet vi. Senast fick Hellblade: Senuas Sacrifice från Ninja Theory enormt genomslag trots spelets nedtonade omfång.

Den forne Andromeda-utvecklaren Darrah har också uttalat sig på Twitter i dagarna, denna gång angående debaclet som omgärdat spelet. I en serie inlägg utvecklar han varför han tror att Andromeda fick ett så kritiskt mottagande. Bland annat så tror han att betygen hade blivit något högre om konkurrensen vid release hade sett annorlunda ut.

Betyget som Darrah hänvisar till är medelvärdet som spelet kammade hem på betygsaggregatorn Metacritic. PÅ FZ erhöll Andromeda betyget 3 av 5, med slutmotiveringen:
"Andromeda är ett motsättningarnas spel, med en anmärkningsvärt svag inledning och mängder av klantiga designbeslut. Men också fyllt av fantastiska karaktärer, och längre fram lyfter det stundtals mot nivåer där det faktiskt gör sig förtjänt av att bära namnet Mass Effect. Ett äventyr värt att ge sig ut på. Trots allt."

Vad tror ni? Är trippel A-indie något som har kommit för att stanna?

BioWare har mer Dragon Age på G, och mer Mass Effect också kanske om man tolkar Casey Hudsons intresse för spelet för att de tittar på en uppföljare. Anthem är också på G, vunnit flera Best in Show, om jag inte missminner mig. :) Det finns mycket att... 02/07 Jag tror tyvärr vi båda vet svaret på den frågan. :( Det verkar som många hatar bara för att man ska hata, man blir uppslukad i det och plötsligt blir det ens egen åsikt. Internetkulturen kan vara skrämmande ibland. Det är inte bara spel det händer med,... 02/07 Aha .. dom som gjorde Mass effect 2 .. deras andra spel verkar va skit 01/07 Bioware är bara ett namn. Vem bryr sig? Varför pratar folk ens om Bioware längre? Alla nyckelpersoner har lämnat. Studion är fullständigt ointressant, ur alla tänkbara perspektiv. 30/06 Bioware behöver inte göra mindre spel, de behöver göra bättre spel. Snart behöver de inte göra några spel alls om de fortsätter på den inslagna vägen. 30/06 De kanske ska börja med att göra ett spel då, istället för en livetjänst. 30/06 Varför är du så känslig när det gäller denna punkten? Jag ber dig komma med egen formulerad kritik. Är det för mycket begärt? Om du röstar på x riksdagsparti så förväntar jag mig att du ska kunna förklara varför med dina egna formuleringar, inte bara... 30/06 Nej? Andromeda led för att det bokstavligen kastades ut ofärdigt, och det är ju inte svårt att spekulerai hur kaotiskt det verkade stå till i hierarkin heller. Tycker snarare att Andromeda aldrig fick en chans, på grund av Bioware (inte understudion som... 30/06 Vart har jag inte hållit mig på en mer vuxen nivå än din bajshumor? Nu får det nog vara jag som säger skärp dig :D Nja, då har du nog missuppfattat en hel del. Att man hakar på andras åsikter gör inte att det inte också då blir ens egna åsikt, annat vor... 29/06 Saltigt? Jag är varken sur eller salt, men får väl försöka komma ihåg att kasta in fler smileys. Du kanske skulle testa att hålla en någorlunda vuxen nivå själv innan du anklagar andra för samma brister. Angående de olika åsikterna så är det rätt självk... 29/06
Skicka en rättelse