Borta hos de forna rpg-hjältarna Bioware pågår utvecklingen av mastodont-lootshootern Anthem för fullt. Vi kan tyvärr inte rapportera om spelets status då det var ett av de få vi inte fick tillgång till under den gångna E3-mässan. Men att säga att mycket av företagets framtid hänger på titeln, är inte att säga för mycket.

Anthem-producenten Mark Darrah verkar dock även se andra vägar framåt. I en intervju med Gameinformer berättar han och Casey Hudson att Bioware skulle vilja tänka nytt.

“Jag skulle vilja hamna i en sits där visst, vi håller på med nästa stora grej, men kanske också experimenterar lite. Jag vill att vi ska kunna leverera motsvarigheten till kortfilmer. [...] Och se vad folk vill ha.”

Darrah utvecklar och berättar att han tror att stora utgivare kan börja bredda skalan i sina spel:
“Stora, enorma upplevelser, men kanske också leverera mindre upplevelser som ska konsumeras snabbare.”
“Jag tror att det finns en medelväg”, säger Darrah. “En del kallar det trippel A-indie – höga produktionsvärden men på en mindre skala, med mindre budget.”

Att “trippel A-indie" kan bli en stor framgång vet vi. Senast fick Hellblade: Senuas Sacrifice från Ninja Theory enormt genomslag trots spelets nedtonade omfång.

Den forne Andromeda-utvecklaren Darrah har också uttalat sig på Twitter i dagarna, denna gång angående debaclet som omgärdat spelet. I en serie inlägg utvecklar han varför han tror att Andromeda fick ett så kritiskt mottagande. Bland annat så tror han att betygen hade blivit något högre om konkurrensen vid release hade sett annorlunda ut.

Betyget som Darrah hänvisar till är medelvärdet som spelet kammade hem på betygsaggregatorn Metacritic. PÅ FZ erhöll Andromeda betyget 3 av 5, med slutmotiveringen:
"Andromeda är ett motsättningarnas spel, med en anmärkningsvärt svag inledning och mängder av klantiga designbeslut. Men också fyllt av fantastiska karaktärer, och längre fram lyfter det stundtals mot nivåer där det faktiskt gör sig förtjänt av att bära namnet Mass Effect. Ett äventyr värt att ge sig ut på. Trots allt."

Vad tror ni? Är trippel A-indie något som har kommit för att stanna?