I maj 2013, i samband med avtäckandet av Microsofts Xbox One-konsol, meddelade företaget också att Steven Spielberg skulle producera en tv-serie baserad på Halo. Några månader senare ryktades det om att District 9-regissören Neill Blomkamp skulle regissera. Och sedan blev det tyst.

Tills nu. Halo-serien ser ut att bli verklighet trots allt, då amerikanska Showtime meddelar att man har beställt tio avsnitt till en första säsong. Showtime säger att Halo ska bli ”deras mest ambitiösa serie hittills”, och att skaparnas ”Halo-vision kommer att glädja spelets fans samtidigt som de oinsatta kommer att dras in i en värld med komplexa karaktärer som befolkar ett unikt universum.”

Kiki Wolfkill på 343 Industries, studion som idag gör Halo-spelen, utvecklar och säger att den största utmaning som ligger framför dem är att hitta rätt balans mellan det som fansen upplevt i spelen, och ögonblick de kan komma att uppleva, sett genom andra medium. Man lovar att ge fansen något som både respekterar Halo-arvet och samtidigt överraskar.

Det är oklart om och i vilken omfattning Steven Spielberg fortfarande är inblandad, men hans nämns inte i pressmedelandet. Showtime har tidigare producerat serier som Dexter, Homeland, Penny Dreadful och uppföljaren till Twin Peaks. Inspelning ska påbörjas någon gång under 2019.

Nedan finner ni trailern till utannonseringen av nya Halo-spelet: Infinite.

Showtimes utannonsering
343 Industries uttalande
Halo blir tv-serie (FZ 2013)
Kommer District 9-regissören att spela in Halo? (FZ 2014)