Todd Howard beklagar sig.

Om du drömmer om att spela Fallout 76 tillsammans med kompisar som sitter på andra konsoler, så kan du fortsätta drömma. Åtminstone enligt Fallout-nestorn Todd Howard, som i en intervju med tyska Gamestar avslöjar att “du inte kan köra cross-play i Fallout 76”.

Howard fortsätter med att säga att han gärna hade sett cross-play, men att Sony tyvärr sätter käppar i hjulen: “de är inte så hjälpsamma som vi hade hoppats.”

Varför Sony inte är lika medgörliga som Nintendo och Microsoft i frågan om cross-play är oklart, men företaget får ta emot mycket kritik för att de låser in sina spelare. Förhoppningsvis lättar man på restriktionerna framöver. Sony Americas VD Shawn Layden sade nyligen att företaget “tittar på många av möjligheterna” med cross-play.

Nope, vare sig Fallout 76 eller Cyberpunk 2077 syntes mest under E3
Du har väl inte missat Noclips Fallout 76-dokumentär?

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Microsoft som dragit igång den här hetsen. Ingen har direkt brytt sig förrän nu. Sedan om man nu är så osmart att man köper en konsol som inte en endaste vän har så får man väl iaf skylla sig själv lite eller om sitter på flera plattformar kan man väl... 03/07 Märks vilken konsol som för närvarande inte bryr sig om konkurrenterna - med god anledning. :) Tyvärr, för konsumenterna. 02/07 Visst är det inte positivt. Men hur många hade ärligt använt denna funktion? Det känns som om någon enstaka unge vars far köpte Xbox/PS kan inte spela med sina kompisar kommer drabbas... Det blir alltid otroligt starka åsikter kring cross play i komment... 02/07 Jag drömmer mer om att kunna spela det utan någon annan i värden och med en starkt single player story. 02/07 Synd att Sony väljer att trilskas med crossplay men för min egen del spelar det ingen större roll då majoriteten av spelen jag kör är antigen singelplayer eller lokal multiplayer. Och vem behöver egentligen fler främlingar när man väl spänt på sig VR-he... 02/07 Det är ganska töntigt av Sony att inte vara med de andra och leka. De som förlorar på det är ju vi som gamers, hur någon kan försvara det förstår jag ärligt talat inte. 02/07 Så länge man inte får sämre prestanda på sin plattform för att en annan flaskar så är jag nöjd. 02/07 Tycker inte det är ett dugg konstigt att Sony är mer tillbakahållna när det gäller CrossPlay, när MS ledde förra generationen sa de tvärnej när Sony sa ja, nu ligger de efter och tycker det är en jättebra idé. Konstigt. Sony tillåter redan CrossPlay,... 02/07 Ja det var ju jättekonstigt att man helt plötsligt kunde spara filer i något moln, vem vill det? Finns ju bärbara hårddiskar och USB... nä det där företaget dropbox verkar skumt. 02/07 Ärligt talat förstår jag inte varför folk förväntar sig Cross play. Spelföretag låter ju inte ens spelare ha en universal sparfil som funkar överallt. Att folk sedan väljer att spela multiplayer på konsol förstår jag inte heller. Betala för att spela... 02/07