Gänget bakom mastodontprojektet Star Citizen siktar numera på att släppa uppdateringar varje kvartal, och med ett par timmar kvar av juni månad lanserade man alpha-version 3.2.

Med den blir det möjligt att gräva efter värdefulla metaller och sedan sälja dessa. Gruvdriften funkar på planeten Crusaders tre månar: Daymar, Yela och Cellin, och det du hittar kan säljas i nyöppnade mining kiosks vid Grimhex, Levski och Port Olisar. I nuläget ser gruvdriften bara ut att vara tillgänglig om du äger skeppet Prospector. Det står 193 dollar på prislappen (ca 1 700 kr), så det kan vara läge att vänta tills gruvdriften blir tillgänglig för fler farkoster.

En annan nyhet är att det nu går att starta ett party, och medlemmarna får då tillgång till varandras skepp. (Läge att skaffa en vän med en Prospector i hangaren, kanske.) En annan trevlig detalj med dessa grupper är att de kan snabbfärdas tillsammans med quantum drive. Ytterligare nyheter är fler skepp, mer utrustning, massor av buggfixar med mera.

Läs hela changeloggen för Star Citizen alpha 3.2 för detaljer om hur saker fungerar. Håll också koll på roadmappen för info om kommande uppdateringar.