Plus: nya gruppfunktioner, skepp med mera.

Gänget bakom mastodontprojektet Star Citizen siktar numera på att släppa uppdateringar varje kvartal, och med ett par timmar kvar av juni månad lanserade man alpha-version 3.2.

Med den blir det möjligt att gräva efter värdefulla metaller och sedan sälja dessa. Gruvdriften funkar på planeten Crusaders tre månar: Daymar, Yela och Cellin, och det du hittar kan säljas i nyöppnade mining kiosks vid Grimhex, Levski och Port Olisar. I nuläget ser gruvdriften bara ut att vara tillgänglig om du äger skeppet Prospector. Det står 193 dollar på prislappen (ca 1 700 kr), så det kan vara läge att vänta tills gruvdriften blir tillgänglig för fler farkoster.

En annan nyhet är att det nu går att starta ett party, och medlemmarna får då tillgång till varandras skepp. (Läge att skaffa en vän med en Prospector i hangaren, kanske.) En annan trevlig detalj med dessa grupper är att de kan snabbfärdas tillsammans med quantum drive. Ytterligare nyheter är fler skepp, mer utrustning, massor av buggfixar med mera.

Läs hela changeloggen för Star Citizen alpha 3.2 för detaljer om hur saker fungerar. Håll också koll på roadmappen för info om kommande uppdateringar.

@Christoffre: Verkar som att fler än bara sc-fans kommer kunna få sitt tålamod prövat en tid framöver. 😊 https://youtu.be/0FRFgSie_Ro 04/07 @Fiddi Man kan ju alltid låna ett skepp av andra spelare. Finns även många multi crew skepp som behöver besättning också. Om du vill strida mot andra piloter, joina någon som flyger med en Anvil Hurricane. Det är ett ny 2-man crew fighter som släpptes... 03/07 Äsch, eve online är också p2w i ganska grova aspekter. Är det fortfarande en grym sandbox där även ett gäng alpha clone's kan göra skillnad? ja. Det kommer inte spela någon större roll om någon solo spelare har ett visst skepp om det finns grymma allian... 03/07 @Christoffre: speciellt med tanke på att dem startade en ny studio och gjorde kickstarter för just det här spelet. 03/07 Att köpa skepp är helt valfritt, och pengarna som folk investerar i spelet går direkt till utvecklingen av spelet. Det är ett sätt att stödja utvecklingen samtidigt som man får något tillbaka. Jag köpte en Avenger för ~600:-, och fick då ett skepp, samt... 03/07 @magma: Alpha. Spelet är i Alpha-stadiet då det fortfarande utvecklas. Beta-stadiet når man först några månader, ett år, innan releasen. Det är då allt är färdigt och man påbörjar slutarbetet med balansering av siffror. Dessutom så är 5 år inte särskilt... 03/07 @rmpyro: Säkert kommer det ha syfte senare, men det hade varit roligt om jag också kunde få testa lite granna behagligt likt folk med dyrare skepp. Just nu är det bara omständigt att använda Auroran, tycker jag åtminstone. Sen skulle jag inte säga att... 03/07 @Fiddi: Auroran kommer nog ha en roll i slutprodukten, skulle gissa på ett multiroll skepp för småuppdrag. Just nu har skeppen i Squadron 42 högsta prion. 02/07 Min gissning är att anledningen till att gräva efter metaller är låst bakom ett 1700kr skepp är för att dom inte vill riskera att kollapsa hela ekonomin. Är det tillgängligt för alla kommer värdet sjunka och bli för billigt och förstöra det ekonomiska... 02/07 Roligt att det går framåt! @rmpyro: Auroran är sämst på allt. Och dessutom inte klar alls, tycker ju att de borde fokuserat på det skepp flest har, men men. @Bojkott: Just det betyder inte särskilt mycket om man måste spela hundratals timmar för att kun... 02/07
Skicka en rättelse