Reggie Fils-Aimé ber oss att lugna våra kroppar.

Vi vet plågsamt lite om en av fjolårets stora E3-skrällar Metroid Prime 4, men vi hoppades få se mer i år. Så blev det inte. Faktum är att Nintendo inte sade ett pip om Switch-spelet. För Gameinformer utvecklar Reggie Fils-Aimé varför vi fick se en logo i fjol och inte ett jota i år.

We didn’t want that fan to say “You just launched a new system, when are you going to bring me a Metroid on that platform?” We said it was coming. This year, with so many games launching effectively between [now] and the first half of next year, we wanted to focus on those games. Rest assured, Metroid Prime 4 is still in development and proceeding well.

Det berättar amerikanska Nintendochefen. Vad vet vi då om Metroid Prime 4? Knappt något alls, ärligt talat. Det utvecklas inte av Retro Studios utan sägs istället byggas av Bandai Namco.

Jag läste om den intervjun igår och det som också var intressant med den var ju att de frågade om Nintendo 64 Classic Mini. Gameinformer: "NES and SNES Classic have been wildly successful. Will we see a Nintendo 64 Classic next? What’s the future of tha... 03/07 Other M och Federation Force - så mycket kärlek har Metroid fått. Samus Returns är en remake av Metroid 2 till Gameboy och gör inte ett särskilt bra jobb i mitt tycke. Särskilt inte om man jämför med AM2R, som på många sätt är en bättre tolkning av det... 03/07 @NeoWeo: Joy-cons har ju IR-kameran som kan användas för att peka alá Wiimotes, men med tanke på att kontrollschemat för Switch-spelen annars är gamla hederliga fysiska knapparna tror jag inte att de väljer att använda rörelsekontroller (skulle kunna... 03/07 @Metroid: Nintendo har hanterat Metroid lite styvmoderligt de senaste åren, absolut, men de visade prov på bättring med Samus Returns (som var riktigt bra), och jag väljer att hoppas på att Prime 4 blir bra. Om inget annat tvivlar jag på att det kan bli... 03/07 Jag hoppas dom kan få till samma kontroll schema som fanns i metroid prime 3 till wii fast ännu bättre såklart. Vore coolt med dual stick. Vet dock inget fps till switch som använder joy-cons på samma sätt som wii-remote. 03/07 Jag tyckte Nintendo stod och trampade lite generellt. Sen kom Switch som imponerade starkt på mig med en innovationen där de lyckades så himla snyggt få bra prestanda (för att vara Nintendo) i en så sömlös lösning. Slår mig fortfarande ibland av hur pas... 03/07 @Metroid: Okey ganska säker att Metriod till Switch får all kärlek den förtjänar. De vet att det är en titel som är enormt eftertraktad. Förstår inte hur du tänker. De har flera gånger sagt att de vill inte visa något om inte spelet ligger nära leverans... 03/07 Det är så här Nintendo brukar hantera Metroid, en spelserie som inte alls får den kärlek som den förtjänar. Det bär mig emot att säga, men jag tror tyvärr att Prime 4 blir ganska dåligt. 02/07
Skicka en rättelse