Vårens debacle om vad som ska få och inte få säljas på Steam store gjorde många på båda sidor av kontroversen irriterade. Men efter att i maj ha tagit upp kampen mot porriga animespel, dök det i juni upp en bloggpost där Valves Erik Johnson förklarade att företagets försök att stävja av spel som kan ses som opassande, har misslyckats. Efter kontroversen då flera “mjukporrtitlar” togs bort, bekräftar Valve att man även i fortsättningen inte kommer att peta i vad som får säljas på deras plattform. Det enda de inte kommer att sälja är sådant som är “olagligt eller rent trollande”.

Spel som en del finner kränkande kommer alltså i fortsättningen att få ligga kvar, utan att dessa för den skull reflekterar Valves egna åsikter:

“Steam store kommer att innehålla saker som du ogillar och inte tycker borde få existera”, skrev Johnson “ Om du inte är helt fri från åsikter, som kommer det att hända. Men du kommer också att hitta saker som du tycker borde få finnas där, men som andra kommer hata och inte tycke ska få existera.”

Nu har inställningen bekräftats, då Valves Jan-Peter Ewert på en branschkonferens nyligen sade att de som plattformsägare inte kommer att agera “smakpolis” eller välja vinnare och förlorare.

I ljuset av detta och exempelvis den här hemma så aktuella Mr Cool-kontroversen, då Spotify på begäran av allmänhet och kändisar tog bort en låt som ansågs stötande och omoralisk, vad tycker du?

Porr har börjat dyka upp i Super Mario Odyssey
Valve tar upp kampen mot porriga animespel på Steam