Ännu ett steg av Tencent.

Om du inte levt under ett berg kommer det nog inte som en nyhet att Tencent expanderar. Aggressivt och mycket.

I deras senaste drag vill de nu göra deras kinesiska spelplattform WeGame globalt tillgänglig. Enligt branschtidningen Gamesindustry håller Tencent på att förbereda en version för Hong Kong.

"The Hong Kong version of WeGame is now under development," säger en talesman för Tencent. "This version will be available for overseas users, and we will use this platform to bring more Chinese games to the global market."

De ligger däremot rätt så långt bakom jämfört med Steam. Valve har redan annonserat en kinesisk version av Steam och har långt mycket flera spel – till skillnad från WeGame med enbart 220 titlar. Dessa är dessutom anpassade för en kinesisk marknad.

Tencent har däremot investerat mångt och mycket i flera större utvecklare såsom Riot Games, Epic Games, Glu Mobile, Activision Blizzard och Ubisoft. Något som tyder på att flera spel är på väg.

Skulle nog säga att det är det sistnämnda som stämmer mest, du har antagligen läst om dem en hel del tidigare men inte lagt namnet på minnet eftersom det kanske rör sig om spel som kanske inte ligger dig så varmt om hjärtat :> 10/07 En hel del kan jag inte direkt påstå. På 8 år så har det publicerats 20 artiklar (inkl denna artikel) där deras namn förekommer, varav sex av dem nämner Tencent i rubriken eller underrubriken. Annars brukar de ofta få namnet "den kinesisk speljätten".... 10/07 Det har ju skrivits en hel del i artiklar här om Tencent i olika avseenden, så antingen besöker du inte sidan så ofta eller så väljer du bara ut en del artiklar att läsa? Har aldrig heller påstått att PUBG och Fortnite är hela världen, är inte själv int... 10/07 Aha, spelar inga av dom spelen. Kan förklara varför man inte är bekant med dom. Sen vilka bolag som äger andelar i företag till höger och vänster har man mindre koll på. :) 10/07 Några spelbolag som Tencent äger: Epic Games (Fortnite och Unreal Engine) Riot Games (League of Legends) Supercell (Clash of Clans, Clash Royale) Grinding Gear (Path of Exile) Deras spel Honor of Kings/King of Glory är det mest lönsamma mobilspelet ever... 10/07 Tencent? 10/07 Skulle inte direkt säga att man har ett snävt spelintresse om man inte känner till dem. Spelbranschen består av mer än PUBG och Fortnite. Om något så man har ett välmående intresse för spel om man inte känner till dem då det betyder att livet består av... 10/07 Har man inte hört talas om Tencent så har man väl kanske inte hållt sig så uppdaterad, eller har kanske väldigt snävt intresse för spel och relaterade nyheter. Tencent är ju jättestora och det har skrivits väldigt mycket om dem i spelmedia senaste tiden... 10/07 Japp du har nog rätt, kom på att filmer och tv serier kommer med i upptäcks kön, dock ej mjukvara. Så de kanske kan stå för de ytterligare ~1500 som jag har tackat nej till extra. 10/07 Jag tycker att det låter spännande. Jag ser gärna fler konkurrenter till Steam, det är bara bra. Att det dessutom är en asiatisk affär gör det ännu intressantare. Jag satt faktiskt och tänkte precis, att det är lite underligt att vi inte ser fler spel... 10/07
Skicka en rättelse