Förklarade varför Lincoln drogs till Vietnamkriget.

Mafia III släpptes för två år sedan och väjde inte för känsliga ämnen som rasism, men blev också omtalat för hur svalt det togs emot jämfört med sina föregångare. Originalet har till exempel 91 procent positiva användaromdömen på Steam, Mafia II har hela 93. Och trean? 47.

Nu avslöjar Andrew Wilson, exekutiv producent, att spelet hade ett så kallat "cold open"-intro som förklarade varför Lincoln Clay lämnade New Orleans för Vietnamkriget.

That whole cold-open has been burned from our servers. It literally does not exist. Because if ever that had come out without any context in any form it would have looked terrible, because disconnected from the game it's obviously even more shocking.

"Bränt från våra servrar", "Fruktansvärt", "Chockerande". Wilson skräder inte med orden under Develop Conference (via Eurogamer). Vad är då det kontroversiella? Tja, Clay dödar en polis när han flyr från maffiabackhåll. I spelkontext låter inte det extremt, men enligt teamet har scenen ingen bäring i spelet (den lades till sent) och känns därför som effektsökeri.

Jag kan köpa det. Att bara gotta sig åt våld och blod utan någon återkoppling är dåligt berättande, men jag vidhåller att det mest chockerande med Mafia III är dess medelmåttighet. Enligt Kotaku ska ett nu decimerat Hangar 13 ha ett nytt projekt i pipen. Andra gången gillt?

Haha, jag var skeptiskt mot det spelet så jag höll mig kall. Tack och lov för det =) Jodå, det har jag allt. Det här var en besvikelse på alla plan efter att ha spelat de första två spelen i serien. Ingenting med spelet var roligt enligt mig. 12/07 Tyckte serien gick utför redan vid tvåan :P Spelet var väldigt tomt i mitt tycke. Första var dock ett mästerverk, och hade den enda eran jag var intresserad av. 12/07 De gjorde ett medelmåttigt spel med en ny studio som inte lyckades leverera vad Mafia-spelarna ville ha från en uppföljare. Tror inte att deras "chockerande innehåll" skulle ha gjort någon som helst skillnad. Varför pratar de om det här just nu förreste... 12/07 Vi lever i en hård tid där slaktande av stora klassiska titlar och spelserier är till vardags....... Mafia III var rent skräp i nästan alla bemärkelser. Arkadiska smörja. Alltså ta mig inte fel, hade de hetat "Saints Row 18" hade de fått en 40-60 / 100... 12/07 Precis. Värdelöst att det inte var med från början. 12/07 En FPS-cap som patch 1.01 tog bort ett par dagar efter release. 12/07 Då har du inte köpt många spel i dina dar. 12/07 Kul att du gillade det. Jag ville gilla det. Körde du PC versionen? Det finns många saker som jag gillade med Mafia3 som andra spel inte lyckats med, som tex. Gunplay, och hur man styrde Lincoln, sättet dom kombinerade alla lena animationer. Men tyvärr... 12/07 Då kom du VÄLDIGT lindrigt undan. Aliens: Colonial Marines, jag tittar på dig. 12/07 Jag rankar nog det här som mitt sämsta inköp bland alla spel jag har köpt i mitt liv... 12/07
Skicka en rättelse