Dune, System Shock, X-com, Ultima och många, många fler.

"Kulturgärning!" är något som, vill jag hävda, många kastar ur sig lite för lättvindigt. Men att samla 51 intron från 51 DOS-spel i en två timmar och nio minuter lång Youtube-film, det är inget annat än en KULTURGÄRNING. Einokeino303 är den vi ska tacka för detta stycke spelhistoria.

50 spel från det tidiga 90-talet och ett (!) 80-talsspel är med i den digra skörden. Dune, Prince of Persia, Gabriel Knight, Monkey Island, en himla massa Ultima, Syndicate, UFO: Enemy Unknown (a.k.a. X-com), Warcraft, Alone in the Dark och Flashback är några exempel. Vilken flashback!

Einokeino303 har även gjort "100 DOS-spel på 10 minuter" för dig med lite mindre tid.

Oj vad man saknar Westwood! 13/07 ADG (http://www.pixelships.com/index.html) är en site som jag kan rekommendera om man är intresserad av både recensioner av äldre spel men även hur man ställer in DosBox för att få den bästa spelupplevelsen idag. Finns även s.k "fillers" där han fokuser... 13/07 O M G ! ! ! Så mycket nostalgi!! Och nästan alla av dem har jag från Amiga 500 spelen, där jag imho tycker musiken var bättre, men kul att höra DOS versionerna också :D Tack för tipset, FZ <3 Nu hoppas jag någon gör samma grej men med Amiga 500 ljudet,... 13/07 @PcGamer: Roland MT-32 var imponerande för sin tid men det kostade också lika mycket som en Amiga 500 =). 12/07 @PcGamer: Verkligen stor skillnad! Jag minns att jag älskade mitt Gravis Ultrasound-ljudkort. 12/07 Nostalgi galore. Så jäkla imponerad av hur mycket känsla de lyckades plöja ner trots begränsade resurser vad gäller ljud och grafik. 12/07 Eye of the beholder.. ojoj många timmar har lagts ner på det :) 12/07 Det främsta skillnaden mellan spelen på Amiga/Atari kontra PC på den tiden var ljudet, för att få tillgång till musik som var i klass med dessa datorer eller bättre behövdes ett dyrare ljudkort som Roland MT-32 för Soundblaster och de billigare korten... 12/07 Vilka minnen! Nostalgitripp extraordinaire. :) 12/07 Strålande tider, härliga tider! Ja i varje fall i mitt rosenskimrande minne. Westwood var inte bara skapare av RTS genren, de var även mästare på RPG's. Eye of the Beholder serien var ett strålande rpg för sin tid, vilket även Lands of lore serien var,... 12/07
Skicka en rättelse