Kalypso har lagt vantarna på varumärket.

Commandos är en serie realtidsstrategispel som allesammans äger rum under andra världskriget ur ett vackert isometriskt perspektiv där vi får följa en fiktiv brittisk enhet. Serien – Commandos: Behind Enemy Lines (1998), Commandos: Beyond the Call of Duty (1999), Commandos 2: Men of Courage (2001), Commandos 3: Destination Berlin (2003) – har sålt i över 3 miljoner ex men fick ett ganska snöpligt slut 2006 i och med taktiska fps-titeln Commandos: Strike Force.

Eller ja, det var vad vi trodde i alla fall. Spanska Pyro Studios har "gått vidare" och blivit Pyro Mobile. Men nu nås vi av det oväntade beskedet: Kalypso har köpt Commandos-rättigheterna!

Tyska Kalypso är kanske mest kända som utgivarna för Tropico-serien (Tropico 6 släpps i år) och i ett färskt pressutskick berättar grundaren och global managing director Simon Hellwig:

We are very proud and extremely honored to be able to add such large and successful brands as Commandos, Praetorians, and Imperial Glory to the Kalypso Media portfolio. The opportunities that arise from this acquisition will help create the best possible conditions for the further growth of the Kalypso Media Group.

Ignacio Pérez, Pyro Mobile, säger sig vara "mycket nöjd" över att deras IP:n är i så goda händer. Japp, här finns fler IP:n än Commandos, men det är i just den senare serien Hellwig bekräftar planer på en ny del. "Snart" ska man vara redo att prata om potentiella utvecklare.

Commandos 2 var nog min favorit, hade mycket skoj i co-op. Svinbra atmosfärisk musik och riktigt svåra uppdrag. Undrar vad dom har i görningen, ifall det blir ett nytt spel med samma stil eller 3rd person stealth shooter typ som hidden and dangerous 2... 13/07 @PcGamer: Men of War är fantastiskt på sitt sätt, micro och avancerad fysisk etc, men det är inget commandos tbh, och stealth är ju biten som är sämst med men of war. Commandos fick man planera och exekvera exteremt genomtänkt, det är mer kirurgisk oper... 13/07 Det är ett stort skämt att det inte kommit ett riktigt commandos under alla dessa år. Jag hade gärna gjort/jobbat med det där. 13/07 tack för tipset, ska inhandlas! för övrigt vill jag som vissa andra här slå ett slag för Desperados: Wanted Dead or Alive, det är magiskt 13/07 Äger båda Desperados (är rätt så säker på att det gjordes en uppföljare) och Robin Hood men har inte spelat dem än. Shadow Tactics: Blades of the Shogun tror jag däremot inte att jag äger men som Commandos fan känner jag till det och har för mig att jag... 13/07 https://youtu.be/J1jbzQDMi3E Älskade commandos när jag var yngre 😄 Kommer ihåg att jag även lirade ett demo av detta robin hood spel som fan! Kan rekommendera om man vill ha ett bra commandos fast i medeltiden 12/07 Desperados var ganska skoj oxå 12/07 Jag trodde först det var en remake av Commando till C64. ;) 12/07 Vad skoj nyhet. Har drömt det senaste året om ett nytt Commandos spel då jag har så goda minnen från de första spelen i serien. Shadow Tactics: Blades of the Shogun är ett bra stealth spel men jag saknar WW2 settingen från Commandos. 12/07 Har du testat föregångarna Soldiers: Heroes of WW2 och Faces of War? Jag föredrar själv dem 12/07
Skicka en rättelse