Trots svajiga betyg.

Visserligen med AA-mått mätt, men ändå!

Den 4 juni, strax innan årets E3, släpptes så den franska spelstudion Dontnod Entertainments ockulta blodsugarlir Vampyr. Efter det blev det tyst om spelet och utvecklaren hamnade istället i rampljuset tack vare av en annan av deras titlar, The Awesome Adventures of Captain Spirit.

Här på FZ syntes både ris och ros innan spelets släpp. Atmosfär och miljö hissades medan det (till synes) stela stridssystemet dissades. Detta återspeglades i flera recensioner när Vampyr släpptes, inte minst vår egen. Vi gav spelet tre av fem fladdermöss med slutkommentaren:

Bästa sättet att sammanfatta Vampyr är väl att det är som en budgetmix av Vampire: The Masquerade – Bloodlines och Lords and Ladies – ni vet den där såpan som rullar på tv-apparaterna i Max Payne-spelen. Ta det som ett löfte eller hot.

Trots en del låga betyg har spelet alltså sålt knappa halvmiljonen exemplar sedan det släpptes i juni. Kul tycker båda jag och J. Bennet, som gillar den nya trenden med ambitiösa AA-spel!

Har du spelat Vampyr? Tyck i så fall till om spelet i kommentarsfältet.

Källa: PCGamesN

Gillade stämningen och utseendet på staden otroligt mycket, däremot blev gameplayet lite väl repetivt, hade gärna sett fler anledningar att prata med invånarna än att bara lära sig "ledtrådar" om dem för att öka deras blodkvalité, visst, man kan få någr... 15/07 Dem kunde ju firat de med att sänka priset. 14/07 Jag spelade det i några timmar, vet inte vrf jag inte spelade klart det.. Men var lite för mycket dialog i början för min smak, kan ha varit därför.. 14/07 Ett vampyrspel där man inte kan slakta oskyldiga by the dozens är inget vidare... 14/07 Det är väldigt mycket dialog med väldigt många karaktärer som brukar bli segt. Som att ständigt fråga -vad tycker du om denna stadsdelen till varenda människa. Men på nåt sätt blir det inte lika segt i detta spelet. Bra skådespeleri antar jag och manus.... 14/07 Riktigt beroendeframkallande spel som jag klarade ut till Steam för nån vecka sedan. Lade 73 "Steam timmar" i Londons mörka stämningsfulla vampyr värld. Efter en lite trög start där kontrollen var lite konstig vande jag mig och var totalt uppslukad i... 14/07 Förklarar väl en del hur kan du bedömma ett spel efter några minuter på en stream? vad jag även uppfattat är detta spelet slöstartatat väldigt linjärt första 40 min. så ska man bedömma där ifrån så är det kanske tråkigt, nu har jag själv inte tittat på... 14/07 Hur?! Såg en kort stream och det såg otroligt dålig ut. 13/07 Jag tyckte det var på tok för glättigt. Ville ha mer slakt, blod och mörker. Men jag har inte spelat några längre stunder. 13/07 Jag väntar på en rea. Kommer definitivt spela det, men inte för fullpris. 13/07
Skicka en rättelse