Star Wars när det är som bäst!

För nästan exakt 15 år sedan släppte LucasArts ett superbt rollspel i Star Wars-skrud signerat rollspelsgudarna Bioware. Star Wars: Knights of the Old Republic, eller KOTOR som det kallas i folkmun, blev en kommersiell succé och ses än idag av många som kanadickernas finaste alster.

Men ännu bättre skulle det bli! Istället för att utveckla uppföljaren till KOTOR började Bioware pyssla med Jade Empire och projektet hamnade istället hos Obsidian, som gjorde det Obsidian gör bäst; de gjorde en uppföljare som var snäppet vassare än föregångaren – inte minst på manusfronten.

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords är ett av mina absoluta favoritrollspel genom alla tider. Sitter du hemma i den icke-spelvänliga sommarvärmen utan spelidéer vill jag komma med ett tips: Spela KOTOR 2!

I skrivande stund går spelet loss på 80 spänn på Steam. Du kan med andra ord skippa två dosor snus eller en kebabpizza och få mer än 30 timmar spelglädje. Taget!

Så varför vill jag lyfta det här spelet?

  • Först och främst för den fantastiska handlingen. Obsidian gör ett fantastiskt jobb med att slänga in ett par nyanser av grått i ett universum som kan vara lite väl svartvitt mellan varven. Med välskrivna och tredimensionella karaktärer som Kreia och Atton Rand är resan från gruvstationen på Peragus till Malachor 5 spännande utan avbrott. Star Wars för vuxna, om man så vill.

  • Musiken, som är helt fenomenal. Lyssna bara här: The Sith Lords Theme

  • Sist men inte minst är det ett (ursäkta franskan) jävligt stabilt rollspel. Gott om föremål och förmågor att pilla med, välskriven dialog, matigt karaktärsgalleri och tillfredsställande strider. Vad mer kan man önska sig?

Om du känner dig sugen: Kul! Men glöm för bövelen inte TSLRCM-modden! Spelet släpptes tyvärr i ett inte helt färdigt skick, men som tur är har flitiga fans av spelet gjort ett monsterjobb med modden ovan, som återställer mycket av det innehåll som Obsidian lämnade halvfärdigt. Köper du spelet på Steam finns modden att abonnera på direkt i klienten, och du slipper då flytta runt filer själv.

Fler moddar till spelet hittas här!

Trevligt sommarspelande!

@twilek: Optimerat och optimerat, det är den svenska benämningen på Xbox One X Enhanced. Det är i det här fallet högre upplösning bland annat (OG Xbox 640x480, Xbox One 1280x960, Xbox One X 2560x1920) Ingen köper väl en X enkom för att spela OG Xbox-spe... 15/07 1an och 2an är två av de bästa RPG spelen jag kört. vill inte ranka dem tycker båda är bra såg att jag har KOTOR 2 på steam, kanske ska prova igen 15/07 Det är som sagt tråkigt att Obsidian tvingades släppa KOTOR 2 innan det var finslipat. Jag önskar att Obsidian Entertainment kunde fått utveckla fler sidospår till Biowares och Bethesdas spel. Förövrigt tycker jag att Jade Empire är ett av de bättre spe... 14/07 Tja, jag vet inte om det är någon jätteoptimering direkt, vanliga Xbox One har ju ibland högre framerate till och med ;) https://www.youtube.com/watch?v=bxJShqzUgrM så lär ju inte uppgradera till en One X bara för detta. KOTOR 1 & 2 är ironiskt nog de... 14/07 Jävlar vad jag hatade den där kärringen. 14/07 Sorry, jag trodde att det fans preskriptionstid på sånt här, men jag har uppdaterat mitt inlägg nu. 14/07 Det råder till synes väldigt spridda åsikter om detta spel. Jag tycker att det var väldigt bra, mycket smått att pilla med, många items, sidequests som man faktiskt kunde bry sig om osv. Det bästa hade dock varit om de tagit den allmänna stämningen och... 14/07 Älskade KOTOR2! Det var faktiskt det spelet som till slut gjorde mig till ett äkta fan av "Star Wars", något som vare sig filmerna, tidigare spel i SW universumet, eller det första kotor riktigt lyckats med. Jag har nog spelat igenom det en 3-4 gånger... 14/07 Båda är bland de bästa spelen som har gjorts i mitt tycke. Vad Obsidian lyckades då skapa ihop med ett nystartat företag i all hast, till viss del i Feargus källare (om jag inte minns helt fel) är fantastiskt. 14/07 Jag har alltid tyckt att det var bättre än ettan! Trodde jag var ensam om det. :D 14/07
Skicka en rättelse