Mittbacken från Skåne har aldrig varit bättre.

Trots att Sverige åkte ut i kvartsfinalen mot England är det svårt att inte kalla detta VM i fotboll en svensk succé. Och i svallvågorna av Zlatans uträde ur landslaget är det inte ännu en striker som får det mesta rampljuset utan den hårt arbetande mittbacken Andreas "Granen" Granqvist. Detta har gett avtryck i Fifa Ultimate Team där hans specialkort för VM-läget fått en ny ranking på 94 av 99, från en start på 80 i början av turneringen.

Sifferdata från sajten futhead.com

Inte helt oväntat är det hans försvarsdel som bidrar till de höga poängen och i färdigheter såsom, "styrka", "markering" och "stående tackling" från han bara en poäng från full pott. Någon han faktiskt belönas för i "shot power" och "straffar" som båda har en 99-ranking. Det kan vi nog tacka de kyliga men resoluta straffsparkarna för.

Fotboll är världens största sport. Så det är mer konstigt att folk inte är intresserade av fotboll. Man kan undra om dom är födda i en uppförsbacke. 17/07 Jag ska erkänna att när det kommer till svenska landslaget är jag så medgångssupporter det bara går att bli, men när det kommer till klubbfotboll är jag så rödblå det går att bli, på gott och ont. Därför känns det extra bra när Granen nu äntligen får... 16/07 Det är världens största idrottsevenemang i kamp med sommar-OS. Därav inte så konstigt att det bombarderas överallt. Det är väl ändå festligt att det sker evenemang som intresserar massor med människor över hela världen? Bara för att man själv inte är... 16/07 Jag tänker att det nog är väldigt många spelares statistik som justeras nu såhär efter VM? 15/07 Vad tråkigt att folk blir kränkta :( 15/07 @Carl Johansson-Sundelius: Zucchini är den politiskt korrekta termen nu för tiden! 15/07 Hahaha! Grönsaken? Touché :) 15/07 @saigon: "Fotboll är väldigt provocerande av någon anledning" Uppenbart så när man läser era kommentarer, speciellt från FZs håll. 15/07 Man skulle ju kunna tro att även de mest fotbollsintresserade borde inse att det för vissa blir ganska irriterande att bli bombarderad med fotbolls-VM i skolan/arbetet/affärerna/nyheterna osv som om det vore årets absolut viktigaste händelse men det ver... 15/07 De enda kommentarerna här inne som jag ser där folk verkligen verkar känna sig provocerade är väl ändå de som känner att sin favoritsport har blivit attackerade av lite humor? ;) Slappna av, ni kan vara lugna, det var inte illa menat, jag hatar inte fot... 15/07
Skicka en rättelse