Ja må du spelas uti hundrade år.

Idag är det exakt 15 år sedan som Bioware släppte Star Wars: Knights of the Old Republic till Xbox i Nordamerika. I september släpptes det i Europa och i december fick vi pc-versionen. Spelet var faktiskt blott Biowars fjärde rollspel – efter Baldur's Gate 1 och 2 samt Neverwinter Nights.

Det regisserades av Casey Hudson (som lämnade och återvände till Bioware) designades av James Ohlen (som lämnade Bioware efter 22 år nu i veckan) och skrevs av Drew Karpyshyn (som lämnat Bioware två gånger). Det är ett tidlöst mästerverk som äger rum tusentals år innan filmerna och som har en av de mest rafflande twisterna i spelhistorien. Dags att spela om det? Jag tror det.

Eller så spelar vi uppföljaren vi tipsade om i veckan. Någon trea verkar inte vara i sikte, trots att EA har licensen och säger sig vilja göra olika slags Star Wars-spel. Å andra sidan: Är dagens Bioware kapabla till ett värdigt KotOR 3? Så sent som i april i fjol gick i alla ryktet om ett nytt spel (ingen uppföljare, utan kanske en remake?) från The Old Republic-studion Bioware Austin. Vi får väl se.

Vilket toppenspel detta var/är. :) Den twisten som finns i storyn är bland de bästa jag vart med om storymässigt. Stort hurra för Kotor! 16/07 Skulle gärna se remakes på detta och på ett färdigt KOTOR 2. Men gör om i KOTOR så att man kan påverka sina följeslagare som i KOTOR 2. Istället för att *spoiler* behöva ha aggressiv förhandling med vissa av dem om man kanske inte är jätte snäll. Hade... 16/07 Ett av dom bästa spelen jag någonsin spelat! Hoppas på en HD update likt android/Ios versionen! 15/07 Spelade igenom det här om veckan. Alternerade mellan mobil (för när man inte va hemma) och dator, så enkelt nu att bara föra över spar filen mellan de 2 o fortsätta :P 15/07 Det blir väl att spela det här för 100:de gången eftersom EA inte klarar av att göra någon vettigt med IP:n. 15/07 Och Jedi Academy samma år. Jesus... 15/07 @CFW: Jag (och gissningsvis många andra) känner inte att det är samma sak. Ge mig ett renodlat singleplayerspel utan MMO-inslag istället – ett riktigt KOTOR 3. 15/07 Om mitt minne stämmer så har jag för mig att BioWare gått ut med att The Old Republic är att räkna som KOTOR 3 (och med alla de storylines till de olika klasserna KOTOR 4, 5 och 6) 15/07 @kaealy: De blidde inbakade under "och dyl", lam gardering visserligen. Har haft fullt upp med småbarn sista åren så har inte hängt med riktikgt i vem som gjort vad. 15/07 Av Biowares spel är nog Jade Empire min favorit. Även om tex. Baldur's Gate hade fler minnesvärda enskilda händelser så är Jade Empire det jag gillade bäst i sin helhet. :) 15/07
Skicka en rättelse