Idag är det exakt 15 år sedan som Bioware släppte Star Wars: Knights of the Old Republic till Xbox i Nordamerika. I september släpptes det i Europa och i december fick vi pc-versionen. Spelet var faktiskt blott Biowars fjärde rollspel – efter Baldur's Gate 1 och 2 samt Neverwinter Nights.

Det regisserades av Casey Hudson (som lämnade och återvände till Bioware) designades av James Ohlen (som lämnade Bioware efter 22 år nu i veckan) och skrevs av Drew Karpyshyn (som lämnat Bioware två gånger). Det är ett tidlöst mästerverk som äger rum tusentals år innan filmerna och som har en av de mest rafflande twisterna i spelhistorien. Dags att spela om det? Jag tror det.

Eller så spelar vi uppföljaren vi tipsade om i veckan. Någon trea verkar inte vara i sikte, trots att EA har licensen och säger sig vilja göra olika slags Star Wars-spel. Å andra sidan: Är dagens Bioware kapabla till ett värdigt KotOR 3? Så sent som i april i fjol gick i alla ryktet om ett nytt spel (ingen uppföljare, utan kanske en remake?) från The Old Republic-studion Bioware Austin. Vi får väl se.