Flytta inte dit om du är heltids-trader av loot-lådor.

Vi har tidigare skrivit om att myndigheter i Belgien och Nederländerna beslutat att loot-lådor och byteshandel med dess innehåll ska behandlas som gambling och därmed förbjudas. Det har tidigare lett till att Valve stängt ner möjligheten att sälja vidare gottelådornas innehåll i Steam Marketplace i dessa regioner.

Anledningen till detta var att försäljning av loot-lådornas innehåll ansågs bryta mot Nederländernas och Belgiens lagar runt gambling, och Valves tillfälliga metod för att hantera problemet var att stänga av all handel på Steam Marketplace i regionerna. Handeln har öppnats upp igen, men problemet består och Valves nya metod för att hantera det är att helt sonika stänga av möjligheten att öppna loot-lådor.

Updated Steam and CS:GO account restrictions for users in Netherlands and Belgium:
— Steam Trading and Steam Market features are now re-enabled for Steam accounts in Netherlands.
— Customers in Netherlands and Belgium will be restricted from opening containers

Den senaste uppdateringen av spelet CS:GO stänger därför ner möjligheten att öppna loot-lådor i Belgien och Nederländerna. Den svenska lotteriinspektionen har tidigare uttalat sig i frågan och konstaterade då att just CS:GO skulle vara ett gränsfall för var som skulle kunna klassas som gambling, men de konstaterade också att det är svårt att hantera internationella företag vars verksamhet inte huvudsakligen drivs på svenska marknaden.

En svensk utredning av lootlådor har inletts och ska leda till en ny lagstiftning som ska träda i kraft i januari 2019. Då återstår det att se i vilken utsträckning vi kommer kunna sälja våra pimpade skins framöver.

Nu är antagligen inte ungdomar och barn deras målgrupp, men snälla "lättillgängligt, utan ålderskrav & kontroller" är ju ändå (1) precis som det är, ciggs finns ju i varenda kiosk och butik i hela avlånga landet och (2) det är ju inte tillverkarna av... 18/07 @conthox: Nja, det var en riktigt urusel jämförelse. Om ciggarettförsäljarna däremot skapade ciggaretter och andra tobaksprodukter med minderåriga som en av de huvudsakliga målgrupperna i åtanke, dit de gör det lättillgängligt, utan ålderskrav & kontrol... 18/07 @CliQue-SinneD: Kan ju garantera dig att jag var vettigare än att jag skulle sno pengar av mina föräldrar för att köpa skins i ett spel iaf. När jag var ung var man inte bränd i huvudet by default. 17/07 Med tanke på hur han skriver så är han nog i den åldern själv. 17/07 Men det låter snarare som att det är fel på Steams ålderskontroller och/eller föräldrarnas kontroll av vad barnen gör snarare än att det är fel på spelet och spelets funktioner. Om en minderårig går in i en affär och köper cigaretter så är det ju knappa... 17/07 woooooooow.... jag är helt mållös. Va fan är det för kommentar? Hur mogen var du när du var 10-12 bast? Hade du stenkoll på hur vuxenlivet fungerar? Visste du ens vad ett kreditkort var för nåt? Vad är spelberoende? Herrejösses alltså. 17/07 @NordhNet: I hel helt så ja. Det skulle nästintill helt och hållet lösa alla krav som länderna har för att få sälja lootlådorna. I grund och botten så är det bara så enkelt att företagen måste efterfölja det lands lotterilagar där de vill sälja sina låd... 17/07 @NordhNet: Problemet blir ju att det måste regleras för var land iom att vi har olika regler i var land. Kanske blir en EU marknad, en för Asien etc! Men nått måste de göra för detta fenomenet kommer att växa! 16/07 Skulle nog vilja lägga till att lagarna är egentligen inte begränsade till minderåriga för att dessa är dummare eller omognare än vuxna (Så är definitivt inte alltid fallet), utan för att vuxna förväntas att själva ansvara för sina liv och handlingar... 16/07 @ANZIKTE: Man kan köpa Steam kort eller exempelvis paysafe kort i en fysisk affär med kontanter. Att man skulle behöva bankkort är inte sant. 16/07
Skicka en rättelse